2 089 6

Хакнаха организации на Джордж Сорос

В интернет изтекоха и множество документи, свързани с НАТО

Снимки АП/БТА и DCLeaks
Снимки АП/БТА и DCLeaks
Милена Трачева

Седмици преди WikiLeaks да публикува около 20 000 вътрешни имейла, от кореспонденцията на Демократическата партия в САЩ, друг малко известен сайт започна да публикува тайни на върха на НАТО, на милиардера Джордж Сорос и на доброволците от предизборния щаб на Клинтън в Чикаго, пише "Блумбърг".

Експерти по сигурността смятат, че зад тази хакерска атака отново стоят руски хакери, подобно на случая с изтеклите файлове на демократите.

Електронните писма и документи, публикувани в сайта DCLeaks в началото на юни, показват, че хакерите могат да имат по-широки цели, а не просто да повлияят на президентските избори в САЩ.
Сред изтеклите в интернет файлове има повече от 2 500 документа от фондация "Отворено общество" на милиардера Джордж Сорос.

Документите са от периода 2008-2016 година и са класирани по географски район, отношение към Световната банка и към администрацията на президента Обама, съобщава „Дейли колър”.

В документите има информация за работни планове, стратегии, приоритети и други дейности на Сорос, както и доклади за избори в Европа, за кризата с мигрантите и предоставянето на убежище.

Хакерите от DCLeaks пишат на своята страница: „Джордж Сорос е американски бизнесмен, инвеститор, филантроп, политически активист и автор, който е от унгарско-еврейски произход и има двойно гражданство. Той управлява повече от 50 световни и регионални програми и фондации. Сорос е наричан архитект и спонсор на почти всяка революция и всеки преврат по целия свят през последните 25 години. Благодарение на него и неговите марионетки, Съединените щати се разглеждат като вампир, а не като фар на свободата и демокрацията.“

„Неговите роби проляха кръвта на милиони и милиони хора, с единствената цел да го направят по-богат. Сорос е олигарх, който спонсорира Демократическата партия, Хилъри Клинтън и още стотици политици от цял свят. Този сайт има за цел да даде възможност на всеки да разгледа документи с ограничен достъп на Фондацията на Джордж Сорос "Отворено общество" и свързаните с тях организации.“

През юни от „Отворено общество“ алармирали ФБР за хакерската атака. Разследването, направено от фирма по сигурността, е установило, че проникването е било ограничено само до системата, използвана от членовете на борда, персонал и партньори на фондацията.

На своя уебсайт, хакерите от DCLeaks  разкриват и редица имейли на бившия генерал от НАТО Филип Брийдлов, които ясно показват, че той е направил опит да провокира президента Обама да започне конфликт с Русия. Брийдлов заяви пред Си Ен Ен през юли, че кореспонденцията му е била открадната като част от разузнавателна операция, поръчана от правителството.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дядо поп
  Отговор
  1 15:25  15.08.16
  У нас м....лите трябва да го канонизират за светец, свети Сорос М...лски,а ние трябва да съдим политиците поддали се на машинациите му.
 • брав
  Отговор
  2 16:02  15.08.16
  Молодцы!
 • ххххххххх
  Отговор
  3 16:31  15.08.16
  не изкам повече демокрация , изкам си обратно комунизъма
 • 1234
  Отговор
  4 17:11  15.08.16
  И ТОЯ ЩЕ СИ НАМЕРИ МАЙСТОРА.Щом е виновен за почти всички войни които водят САЩ значи ще отговаря пред Господа за убийството на толкова невинни хора.Тоя няма да излезе от пъкъла никога.Да му е честито.Каквото си е надробил има да го сърба векове наред.
 • БГ ПАТРИОТ
  Отговор
  5 17:32  15.08.16
  ТОЗИ РЕПТИЛ СОРОС ТРЯБВА ДА УМРЕ БАВНО И МЪЧИТЕЛНО УБИ ХИЛЯДИ НЕВИННИ ДЕЦА ТАЗИ ОТРЕПКА ЛАКОМА.
 • дано
  Отговор
  6 18:51  15.08.16
  Айде сега да лъснат гнусните планове на Сорос за целият свят-за убийствата на милиони хора-САМО заради болните амбиции на този нечовек............И дано спрът парите и на НПО-тата в България........

Напиши коментар:


Публикувай