15 Август, 2016 17:13 2 596 1

Искали да убият Ердоган на ... операционната маса

  • ердоган-
  • убият-
  • операционната маса

През 2012 г. Ердоган в последния момент отменил планираната операция

Искали да убият Ердоган на ... операционната маса - 1
Снимка: БТА

Привърженици на Фетхулах Гюлен искали да убият турския президент Реджеп Ердоган още през 2012 г. на ... операционната маса, пише в. Yeni Safak.

Източник на вестника е Хюсеин Саричичек, който е участвал в разследването на корупционния скандал от 2013 г. и е предал на прокуратурата повече от 200 секретни документа. Той разказва, че е чул за разговор между двама от хората на Гюлен, които обсъждали провалилия се опит за покушение. „Забелязах как Неджет Ичел крещеше на комисаря от полицията и се нахвърли върху него: „Как така не се яви на операцията? За Бога, кой го предупреди? Как успя да избегне смъртта?“, е цитиран Саричичек. По негови думи Ердоган в последния момент отменил операцията. През 2013 г. турската полиция проведе голяма антикорупционна операция, в резултат на която бяха задържани десетки бизнесмени, висши чиновници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    1 1 Отговор
    и Ахмед Доган искали да убият с гъзова пръдня....алах акбар,барабар...
Новини по държави: