Last news in Fakti

15 Август, 2016 19:10 1 689 0

136 арестувани при полицецйска акция в три съдилища в Истанбул

  • арестувани-
  • истанбул-
  • съдилища-
  • фетхулах гюлен-
  • проповедник-
  • преврат-
  • съдебни служители-
  • фето

Арестуваните са заподозрени за връзки с организацията на Гюлен и преврата

136 арестувани при полицецйска акция в три съдилища в Истанбул - 1
Снимка АП/БТА

Общо 136 служители от три съдилища в Истанбул са били задържани при операция, свързана с неуспешния опит за преврат от 15 юли, съобщава в. "Хюриет".

Арестуваните са заподозрени в принадлежност към организацията на проповедника Фетхулах Гюлен - ФЕТО (Фетхулахистка терористична организация) и участие в организирането на провалилия се метеж срещу президента Реджеп Тайип Ердоган.

Полицията издирва 173 съдебни служители, срещу които има издадена заповед за задържане.
106 заподозрени са задържани в съдебната палата, в квартал Чаглаян и съдът е Газиосманпаша. Други 44 са арестувани в Бакъркьой в ранните часове на днешния ден.

По-късно полицията е арестувала още 30 съдебни служители, които са работили в съда в Бакъркьой.
Входовете и изходите на трите съдебни сгради в Истанбул са били блокирани по време на акцията, а служители на специалните части са вземи мерки за сигурност около сградите.

Претърсени са били офисите на съдебните служители и е била направена проверка на служебните им компютрите, както и на различни документи. Голяма част от арестуваните са отведени в полицейски участъци, където ще бъдат разпитани.

Операции са проведени едновременно в четири турски провинции, включително столицата Анкара, централната анадолска провинция Ескишехир, Черноморската провинция Трабзон и Егейската провинция Айдън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: