16 Август, 2016 09:14 790 0

Забраняват лова на покемони на германските летища

  • германия-
  • летища-
  • покемони-
  • сигурност-
  • забрана-
  • игра

В Оснабрюк мъж е бил спасен, след като покемоните го отвели на ЖП релси

Забраняват лова на покемони на германските летища - 1
Снимка: БТА/ AP

Силите за сигурност призоваха ловът на покемони да бъде забранен на местните летища, съобщи Би Би Си.

Полицията и асоциацията на летищните оператори смятат, че играта „Pokemon GO“ крие риск за сигурността и трябва да бъде наложена забрана.

През последните месеци играта се превърна в глобален феномен. Преследването на виртуалните покемони, обаче, доведе до редица инциденти в световен мащаб.

Полицията в Оснабрюк обяви, че мъж е бил спасен, след като е тръгнал да лови покемони на ЖП релси. Няколко банки в Дюселдорф също наложиха забрани в свои офиси.

Германски концерн Volkswagen пък забрани на своите служители да играят „Pokemon GО“, след като в няколко други големи компании имаше нещастни случаи в резултат на ловене на покемони.

През миналия месец американските гранични служби обявиха, че канадски тийнейджъри са били арестували, след като нелегално пресекли границата, за да заловят покемони на телефоните си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: