Last news in Fakti

16 Август, 2016 10:19 922 0

Бебе и турист сред жертвите на земетресението в Перу

  • перу-
  • земетресение-
  • жертви-
  • разрушения-
  • арекипа

Хуманитарна помощ е пристигнала в засегнатия регион

Бебе и турист сред жертвите на земетресението в Перу - 1

Правителството на Перу издаде заповед за извънредна ситуация след земетресението, което разтърси страната в понеделник, съобщиха официални правителствени представители.

Губернаторът на Арекипа Ямила Осорио опроверга появилата се в медиите информация за 9 загинали, заявявайки, че жертвите на земетресението с магнитуд 5,2 по скалата на Рихтер, остават 4. Сред тях има един американски турист и бебе.

Хуманитарна помощ бе доставена с хеликоптери до засегнатия район в долината Колка. Помощта включва 40 жилищни модули за извънредни ситуации и около 500 одеяла, съобщава изданието "Перувиан таймс".

Вицепрезидентът Мартин Визкара оглавява екип, създаден да се справи с извънредната ситуация, в който са включени министърът на отбраната Мариано Гонсалес и представители на здравните власти в страната.

Министърът на здравеопазването Патриша Салас заяви, че жертвите със сериозни наранявания ще бъде превозени по въздух към града с хеликоптер.

Според властите, трусът е срутил около 80 къщи, а около 120 домове са били затрупани от свлачище, което блокира и пътищата в региона Арекипа.

Броят на ранените е надхвърлил 50.

Сградите, негодни за живеене след труса са 132, частично са разрушени 556 постройки, църкви и хотели, съобщава Диарио е Колма, позовавайки се на властите в Перу.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА