Last news in Fakti

16 Август, 2016 15:18 1 486 0

Германия: Турция подкрепя ислямистки групи

  • турция-
  • ислямисти-
  • германия

Това показва поверителен доклад на германското правителство

Германското федерално правителство вижда Турция като „централизирана платформа за действия на ислямистки групи“. Информацията се публикува от ARD на базата на поверителен правителствен доклад.

Според него сътрудничеството с ислямистки организации в Близкия Изток е резултат на продължила с години политика на турското правителство, подкрепяна активно от президента Реджеп Ердоган.

Докладът представлява поверителен отговор на искане, отправено от Лявата партия в германския Бундестаг. В него се заявява, че Турция подкрепя организации като „Ислямското братство“ в Египет, Хамас в Палестина и въоръжени бунтовнически групи в Сирия.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: