16 Август, 2016 16:41 1 291 1

Отстъпление от смъртното наказание в Турция

  • турция-
  • смъртно наказание-
  • отстъпление

Турският премиер се разграничи от предложението

Турският премиер се дистанцира от предложенията за връщането на смъртното наказание в страната, съобщи „Шпигел“.

В Анкара Бинали Йълдъръм заяви, че един „справедлив и безпристрастен процес“ би бил по-тежко наказание за участниците в опита за преврат в Турция. Според него „човек умира само веднъж“, като е важно наказанията срещу метежниците да бъдат изготвени чрез законни средства, без да се търси отмъщение.

Идеята за връщане на смъртното наказание в Турция се появи след неуспешния опит за преврат в страната през юли. Това предизвика недоволството на ЕС и организациите за защита на човешките права. Самият президент Реджеп Ердоган заяви, че е готов да подкрепи подобна мярка.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗРИТЕЛ

    0 0 Отговор
    В главата на Йълдъръм има повече акъл, отколкото в тая на Ердоган! Ако Йълдъръм беше турски президент вместо Ердоган - вероятно нямаше да има никакъв опит за преврат (нямаше да има диктаторски авторитаризъм, заради който да се налагат опити за преврат).
Новини по държави: