Last news in Fakti

17 Август, 2016 11:05 3 123 16

Виктор Юшченко: Путин провежда фашистка политика

  • украйна-
  • русия-
  • путин-
  • виктор юшченко

Европа се нуждае от лидери визионери от типа на Чърчил и Де Гол

Виктор Юшченко: Путин провежда фашистка политика - 1

Путин провежда фашистка политика. Европа се нуждае от лидери визионери от типа на Чърчил и Де Гол. Това заявява в интервю за списанието „Апостроф“ третият президент на Украйна Виктор Юшченко. Според него Европа се нуждаела от визионери, за да се противопостави на политиката на Путин в Крим и Донбас.

Той не пропуска да критикува и самите украинци и липсата на единство, което е позволило на Путин да извърши агресията.

Виктор Юшченко не пропусна да отправи критики към сегашния държавен глава Петро Порошенко за неговата фабрика в Липецк.

Трудно ми е да си представя, че Чърчил би имал фабрика в Германия през 1942 – 1943 г. аз разбирам, че сега времето е друго, но днес основният въпрос е за победата и териториалната цялост на Украйна. При войната има две възможности – победа или поражение. Няма трети път. Победата е най-важната в момента.

Другият важен проблем пред Украйна е сивата икономика, посочи Виктор Юшченко. Според него тревожни са цифрите за близо 67% сива икономика, която краде от доходите на учители, лекари и военни. Юшченко не пропусна да отбележи, че по време на неговия мандат сивата икономика в Украйна се е свила до 32%.

Смятам, че създаваме мит, когато говорим за величието на Путин, за неговите мъдри ходове, отбеляза бившият държавен глава. Според него Путин е политик, който гради неефективна политика. Никой няма да я следва в ХХI в. Русия губи приятели, партньори, подкрепата на света, посочи Юшченко. Той посочи, че не харесва тази политика и затова я смята за неуспешна. Путин се появи в Дондбас и Крим, защото ние му дадохме повод с нашето слабо национално единство и идентичност. Юшченко припомни социологически проучвания от 2008 г. -2009 г., които показали, че близо половината от украинците тогава са искали Путин за президент.

Трябва ясно да кажем: Ние сме във война. Сгрешихме, но можем да се изправим и да бъдем достоен противник на Путин, призова Юшченко. Според него украинската дипломация трябва по-активно да предлага инициативи и да защитава националната кауза в международните организации. 

Целият източен пояс на Европа е пояс на дестабилизацията. Путин води фашистка политика и тази политика е опасна за континента. В Европа днес има седем конфликта и шест от тях са в Източна Европа. Страна във всеки от тях е Русия и когато ме питат в Европа за украинския въпрос, аз отговарям, че украински въпрос в интересуващия ви контекст не съществува- Не съществува Южно-Абхазски въпроси, грузински въпрос, молдавския въпрос. Има руски въпрос. Европа е разделена между путинската политика и политиката на демократична Европа. Това обобщава Юшченко.

Прочетете интервюто


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    прав е юшченко путин подава ръка на всеки дето е против европа било то иран ,хизбула,асад,ким чен ун.тои желае да разедини европа за да може силово да налага стандартите си и тва трябва да се проумее от всеки.

    Коментиран от #6, #10, #12

  • 2 бббббб

    1 0 Отговор
    По скоро САЩ и ЕС са с фашистки действия .
  • 3 Свирки

    1 0 Отговор
    Ще се изправите толкова , че да му налапате чепа.Жалко робско племе са тъпите укри.
  • 4 Стоилов

    1 0 Отговор
    Пълен нещасник, само глупости. Откъде изпълзя
  • 5 лицемерие

    1 0 Отговор
    Политик в чиято столица-Киев маршируват Бандеровци със свастики и правят националистически маршове-пълни копия на германските фашисти---няма правото да се обажда въобще.Защото преди Майдана,в евро-парламента бяха забранили укр. партия"Свобода" като фашиска--а сега тя е в парламента и има министри в кабинета.......та тоя с дупките на челото да мълчи.....
  • 6 идио ти

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    А САЩ на кого подават ръка-на ИД..на Талибаните,на джихадистите-дето колят европейците в собствените им градове бе стояне-десо...Неможеш да обвиняваш някого в нещо-като самият ти го правиш същото-ясно троле соросоиден?

    Коментиран от #13

  • 7 незнайко

    1 0 Отговор
    Виктор Юшченко е пълен лицемер. Чърчил е мислел само за Англия и нищо друго. Цял свят говори против Русия а никой не вижда какво правят САЩ. Американците с тяхното НАТО завладяха цяла Европа а той тръгнал да упреква Русия.
  • 8 Ронката

    0 1 Отговор
    Хайде, русолизци, путинолюбиви п*тки, към поредно русоблизане, ходооом марш!

    Коментиран от #9, #16

  • 9 дамммм

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ронката":

    Абе като те чета-явно ти си близача,,,,и то на черни за...ци.
  • 10 Д'Мин

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    Вече почвам да проумявам. Само неразбирам защо са те изпуснали докторите?

    Коментиран от #15

  • 11 James

    0 0 Отговор
    това е като крадеца да вика дръжте крадеца:) Фашистите от хазарландия и Фащ дето избиха сума ти хора си замитат следите от престъплението
  • 12 КарлиИТО

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    През оная работа му е на Путин за Европа дали ще е обединена , или не.За него е важна продажбата на газта и си строи газопроводи - северни и южни и към Китай. Прави най - съвременните атомни и водородни реактори и куп други неща, за които си нямаме представа. За тези които имат интерес към "ПУТЛЕР" нека прочетат миналогодишната статия на Хенри Кисинжър.

    Коментиран от #14

  • 13 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "идио ти":

    подават ама друг път.тва го има само по руските кабеларки.сащ громят тероризма по света макар и да са му основна мишена за което,но на путиновите тролове е удобно да викате в обратна посока!
  • 14 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "КарлиИТО":

    ти като си нямаш представа кво прави путин що твърдиш че го прави?аман от комплексари по руснаците.путин сега не прави газопроводи щото скоро газа дето продава ще е с цена под себестоиност и ще фалира ,независимо дали го дава на китаи или европа,та един конфликт в европа или поне напрежение му идват дюшеш за цената и доставките.основния мерак на дребното диктаторче е да стане необходимия лош и всячески се стреми в това!
  • 15 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Д'Мин":

    а аз не проумявам що си мениш ника?сега кво нов ник стари номера?тва ли ти наредиха от масква?
  • 16 дести

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ронката":

    Много тъпа опорна точка.
Новини по държави: