1 129 0

Иран отрича: Не сме предоставили на руснаците наша база

Техеран категорично отрече, че е предоставила достъп на руската авиация до своя база

Иран отрича: Не сме предоставили на руснаците наша база
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Иранските власти отрекоха информацията, че са предоставили на руските военновъздушни сили своя база за ползване в ударите срещу джихадистите, съобщи агенция „Тасним“.

Говорителят на иранския парламент Али Ларияни подчерта, че нито една иранска военна база не може да бъде използвана от чужди сили.

Както Факти.бг написа, Иран даде тактическо предимство на Русия в борбата срещу „Ислямска държава“, предоставяйки за ползване своя база в западната част на страната.

Появи се информация, че Техеран е дала зелена светлина на Кремъл за използване на летището „Хамадан“, което скъсява значително полетите на руската авиация и нуждата от презареждане.

Хехматолах Фалахатпишех заяви, че разположението на руски бойни самолети на територията на страната ще наруши конституцията ѝ по повод тази информация.

Той също така разкритикува непоследователната външна политика на Москва, заявявайки, че всички големи сили мислят единствено за собствения си интерес.

Говорителят на иранските власти подчерта, че Иран и Москва работят заедно в решаване на регионалните проблеми, но не е била предоставяна база за руските военни.

Иран (Ислямска Република)

Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай