2 034 3

В Германия предотвратиха терористичен атентат

Германската полиция отрече първоначалните сведения, че в дома на задържания са били намерени експлозиви

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Германската полиция арестува 27-годишен мъж по подозрения, че е планирал извършването на терористичен атентат, съобщи ДПА.

Задържаният е искал да извърши нападението по време на фестивал в град Айзенхютенщат, намиращ се в източната провинция Бранденбург.

Разследващите заявиха, че по всяка вероятност мъжът е мислил да взриви експлозив по време на местния фестивал, който ще се проведе от 26 до 28 август.

Експлозиви са били намерени в дома на арестувания, който е от германски произход, съобщи ДПА. Някои медии написаха, че мъжът е последовател на салафитското движение.

По-късно телевизия RBB съобщи, че в дома на заподозрения не са били намерени експлозиви, а само фойерверки. 
Не е ясно дали мъжът ще остане в ареста, след като стана ясно, че не са били намерени експлозиви в дома му и няма преки доказателства, че е планирал бомбена атака.

Мерките в Германия са повишени след терористичните нападения, извършени в страната и на Стария континент. Малко след ареста на германеца организаторите на фестивала обявиха, че той няма да бъде отменян и ще протече както е планирано.

Германия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пешо
  Отговор
  1 21:27  17.08.16
  Все някоя ще избухне ... А тоя да го глобят строго!
 • шшш
  Отговор
  2 07:13  18.08.16
  от германски произход ....стига вече с простотии ,а се казва Али Давид Самбули...В САЩ поне веднага казват примерно от африкански произход..но в сегашната Германия медии лъжат като Троцки..
 • Дани
  Отговор
  3 08:37  18.08.16
  Не мога да разбера каква е тая малоумна пропаганда в защита на бежанците,арабите, негрите и др.паразити.Той дошъл да убива и веднага от """"германски"""" произход.Стига с това изопачаване и прикриване на ИСТИНАТА!

Напиши коментар:


Публикувай