17 Август, 2016 18:49, обновена 17 Август, 2016 21:42 2 343 3

В Германия предотвратиха терористичен атентат

  • германия-
  • айзенхютенщат-
  • атентат-
  • предотвратен-
  • арест

Германската полиция отрече първоначалните сведения, че в дома на задържания са били намерени експлозиви

В Германия предотвратиха терористичен атентат - 1
Снимка: БТА/ AP

Германската полиция арестува 27-годишен мъж по подозрения, че е планирал извършването на терористичен атентат, съобщи ДПА.

Задържаният е искал да извърши нападението по време на фестивал в град Айзенхютенщат, намиращ се в източната провинция Бранденбург.

Разследващите заявиха, че по всяка вероятност мъжът е мислил да взриви експлозив по време на местния фестивал, който ще се проведе от 26 до 28 август.

Експлозиви са били намерени в дома на арестувания, който е от германски произход, съобщи ДПА. Някои медии написаха, че мъжът е последовател на салафитското движение.

По-късно телевизия RBB съобщи, че в дома на заподозрения не са били намерени експлозиви, а само фойерверки. 
Не е ясно дали мъжът ще остане в ареста, след като стана ясно, че не са били намерени експлозиви в дома му и няма преки доказателства, че е планирал бомбена атака.

Мерките в Германия са повишени след терористичните нападения, извършени в страната и на Стария континент. Малко след ареста на германеца организаторите на фестивала обявиха, че той няма да бъде отменян и ще протече както е планирано.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    0 0 Отговор
    Все някоя ще избухне ...

    А тоя да го глобят строго!
  • 2 шшш

    0 0 Отговор
    от германски произход ....стига вече с простотии ,а се казва Али Давид Самбули...В САЩ поне веднага казват примерно от африкански произход..но в сегашната Германия медии лъжат като Троцки..
  • 3 Дани

    0 0 Отговор
    Не мога да разбера каква е тая малоумна пропаганда в защита на бежанците,арабите, негрите и др.паразити.Той дошъл да убива и веднага от """"германски"""" произход.Стига с това изопачаване и прикриване на ИСТИНАТА!
Новини по държави: