Last news in Fakti

17 Август, 2016 19:57 1 984 6

Британски политик: Да извикаме „Ислямска държава“ на масата

  • ислямска държава-
  • преговори-
  • терористи-
  • сирия-
  • оуен смит-
  • лейбъристи

Оуен Смит бе обвинен, че е зле информиран за случващото се в Сирия

Британски политик: Да извикаме „Ислямска държава“ на масата - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Оуен Смит, който се бори да оглави Лейбъристката партия във Великобритания, предизвика полемика със свое изказване, пише „Политико“.

В телевизионен дебат по Би Би Си с Джереми Корбин Оуен Смит заяви, че за решаването на конфликта в Сирия на масата за преговори трябва да седнат и представители на „Ислямска държава“.

Корбин бе запитан първо дали джихадисти трябва да бъдат допуснати до преговорите и отговори отрицателно. Смит, обаче, заяви: „В крайна сметка всички решения за кризите идват чрез диалог. Ако искаме да решим сирийския конфликт, всички участници трябва да бъдат включени“.

Изказването му веднага предизвика реакции, сред които бе и коментар, че Оуен Смит е „зле информиран“ за случващото се в Близкия изток.

От лагера на Смит побързаха да контраатакуват с думите, че той е бил „ясен, че няма да се водят преговори, докато терористите не свалят оръжията и не се ангажират с мирното уреждане на конфликта“.

Сирия е в гражданска война от 2011 година. От началото на въоръжения конфликт са били убити близо 470 000 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе празни кратуни са

    0 0 Отговор
    Тия англичаните сьвсем изперкаха...да се договарят с режещи глави джихадисти--тотална неадекватност на европейските политици
  • 2 Д'Мин

    0 0 Отговор
    Направо да ги поканят в креватите си.
  • 3 Кики

    0 0 Отговор
    Аз мисля, че това е много добро предложение на г-н Смит!

    Коментиран от #4

  • 4 Чиба

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Кики ":

    Като идея да се покани ДАЕШ на масата на преговорите е добра, но тя няма вече смисъл... Самите джихадисти от ИДИЛ оповестиха, че искат създаването на световен халифат, на който те естественно като всеки терорист искат да са шефовете... От това по-ясно послание, няма какво друго! Е, този политик на Британия да не е сляп и глух? Ако не е чел и чул какво искат ИДИЛци, значи не следи дори световната пресса. Тогава какво му е политичното като полза за ЕС и Великобритания, а и Сирия, Ирак, Либия,... за света? Нищо! Поредният лапач, като нашите на пост за да лапка бонуси май? А такива ние имаме в изобилие отдавна. Да поканиш терористите от ДАЕЩ на преговори е доста безсмисленно вече - те оповестиха своята имперска ссветовна диктаторска мания. Ако това е желанието и на този политик, тогава е разбираемо защо иска да ги покани? Ала такива като джихадистите не могат да водят преговори с друга цел, освен да искат да са власт и тирани. тогава за какво са ви преговорите? Тервел ви показа как се преговаря с терористи - избиваш ги до крак и повече не остават! Естественно тероризма край няма. Един замине друг се появи. но въпроса е принципен. Можеш да преговаряш с терорист, който се бори с някаква справедлива цел. например да си освободи страната, да накаже друг терорист, който го е прецакал, а е нямал право на това, тоест с терорист, който има справедлив морал и се бори с такава цел. Но да преговаряш с един маниак за световна примитивна диктатура, насаждаща приматски тирански простотии, като обрязване на жени и мъже, един диктатуро халиф, който се прави на Господ и натриса простотиите си над останалите и трепе неудобните му, си е висша глупост. А по принцип британците не са глупаци даже политиците им в историята са се славели с хитрост и защита интересите на Британия. Но явно имало и изключения. камерън обаче е пич!
  • 5 onq s konq

    0 0 Отговор
    Малко не разбирате идеята на великобританския политик ,но аз веднага я хванах:"Елате на масата за преговори и ще се разберем така че всички да са доволни"!Сяда ИДИЛА на масата да "преговаря",но следва..."А вземете сега тия пранги и си ги носете до края на живота"!Верно че брадатите не са толко глупави,но що пък да не опита?:)

    Коментиран от #6

  • 6 Великият дух на конската фъшкия

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    И се предполага,че това трябваше да бъде смешно?
Новини по държави: