1 692 6

Британски политик: Да извикаме „Ислямска държава“ на масата

Оуен Смит бе обвинен, че е зле информиран за случващото се в Сирия

Снимка: БТА/ XINHUA
Снимка: БТА/ XINHUA
Денис Джамбазов

Оуен Смит, който се бори да оглави Лейбъристката партия във Великобритания, предизвика полемика със свое изказване, пише „Политико“.

В телевизионен дебат по Би Би Си с Джереми Корбин Оуен Смит заяви, че за решаването на конфликта в Сирия на масата за преговори трябва да седнат и представители на „Ислямска държава“.

Корбин бе запитан първо дали джихадисти трябва да бъдат допуснати до преговорите и отговори отрицателно. Смит, обаче, заяви: „В крайна сметка всички решения за кризите идват чрез диалог. Ако искаме да решим сирийския конфликт, всички участници трябва да бъдат включени“.

Изказването му веднага предизвика реакции, сред които бе и коментар, че Оуен Смит е „зле информиран“ за случващото се в Близкия изток.

От лагера на Смит побързаха да контраатакуват с думите, че той е бил „ясен, че няма да се водят преговори, докато терористите не свалят оръжията и не се ангажират с мирното уреждане на конфликта“.

Сирия е в гражданска война от 2011 година. От началото на въоръжения конфликт са били убити близо 470 000 души.

Великобритания


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Абе празни кратуни са
  Отговор
  1 20:02  17.08.16
  Тия англичаните сьвсем изперкаха...да се договарят с режещи глави джихадисти--тотална неадекватност на европейските политици
 • Д'Мин
  Отговор
  2 20:20  17.08.16
  Направо да ги поканят в креватите си.
 • Кики
  Отговор
  3 20:23  17.08.16
  Аз мисля, че това е много добро предложение на г-н Смит!

  Коментиран от #4

 • Чиба
  Отговор
  4 21:29  17.08.16

  До коментар #3 от "Кики ":

  Като идея да се покани ДАЕШ на масата на преговорите е добра, но тя няма вече смисъл... Самите джихадисти от ИДИЛ оповестиха, че искат създаването на световен халифат, на който те естественно като всеки терорист искат да са шефовете... От това по-ясно послание, няма какво друго! Е, този политик на Британия да не е сляп и глух? Ако не е чел и чул какво искат ИДИЛци, значи не следи дори световната пресса. Тогава какво му е политичното като полза за ЕС и Великобритания, а и Сирия, Ирак, Либия,... за света? Нищо! Поредният лапач, като нашите на пост за да лапка бонуси май? А такива ние имаме в изобилие отдавна. Да поканиш терористите от ДАЕЩ на преговори е доста безсмисленно вече - те оповестиха своята имперска ссветовна диктаторска мания. Ако това е желанието и на този политик, тогава е разбираемо защо иска да ги покани? Ала такива като джихадистите не могат да водят преговори с друга цел, освен да искат да са власт и тирани. тогава за какво са ви преговорите? Тервел ви показа как се преговаря с терористи - избиваш ги до крак и повече не остават! Естественно тероризма край няма. Един замине друг се появи. но въпроса е принципен. Можеш да преговаряш с терорист, който се бори с някаква справедлива цел. например да си освободи страната, да накаже друг терорист, който го е прецакал, а е нямал право на това, тоест с терорист, който има справедлив морал и се бори с такава цел. Но да преговаряш с един маниак за световна примитивна диктатура, насаждаща приматски тирански простотии, като обрязване на жени и мъже, един диктатуро халиф, който се прави на Господ и натриса простотиите си над останалите и трепе неудобните му, си е висша глупост. А по принцип британците не са глупаци даже политиците им в историята са се славели с хитрост и защита интересите на Британия. Но явно имало и изключения. камерън обаче е пич!
 • onq s konq
  Отговор
  5 22:30  17.08.16
  Малко не разбирате идеята на великобританския политик ,но аз веднага я хванах:"Елате на масата за преговори и ще се разберем така че всички да са доволни"!Сяда ИДИЛА на масата да "преговаря",но следва..."А вземете сега тия пранги и си ги носете до края на живота"!Верно че брадатите не са толко глупави,но що пък да не опита?:)

  Коментиран от #6

 • Великият дух на конската фъшкия
  Отговор
  6 23:38  17.08.16

  До коментар #5 от "onq s konq":

  И се предполага,че това трябваше да бъде смешно?

Напиши коментар:


Публикувай