Last news in Fakti

18 Август, 2016 11:54 20 732 31

Как са били убити руските военни в Крим

  • крим-
  • украйна-
  • как-
  • убити-
  • руските-
  • военни

Не е ясно обаче кой го е направил

Как са били убити руските военни в Крим - 1

По делото за смъртта на офицера от ФСБ Роман Каменев и ефрейтор Семьон Сичев, които загинаха при стрелба с диверсанти в Крим няма още нито обвинени, нито заподозрени. Станаха обаче известни подробностни около тяхната гибел, пише Сергей Машкин за вестник "Ъ".

Факти.бг припомня, че руските служби и лично президентът Путин обвиниха Украйна, че техни военни единици са искали да осъществят атаки срещу важни инфраструктурни обекти, а по последни данни, при инциденти на границата на Крим с Украйна са загинали няколко души. Напрежението между Русия и Украйна се повиши, а ЕС и САЩ се опитаха да успокоят страните.

Проблемът пред разследващите, пише Машкин, идва от сложността на изясняване на това кой е изстрелял смъртоносните изстрели. Според източници от разследването, трима от нападателите са били задържани, а двама ликвидирани от подчинените на подполковник Каменев, така че убиецът му може да е както сред живите, така и сред мъртвите.

Според информатор на вестника, на 6 август е била получена информация за евентуална терористична акция. Специалните части са се разделили на три групи и са дебнели на местата, откъдето вероятно биха минали диверсантите. Предвид спицификата на случая, те са били без бронежилетки, въоръжени само с автомати и пистолети.

В района на гробището на село Суворово спецчастите се натъкнали на въоръжена група. Тъй като се страхували да не объркат врага с граничари, Каменев извикал: "Спрете, тук е ФСБ!", като предложил на съмнителната група да остави оръжие и да се предаде. При това подполковникът се показал от укритието си, от което се възползвал един от диверсантите, който открил огън.

Буквално след няколко секунди спецчастите обезвредили нападателите - двама били убити, а останалите трима - обезоръжени и проснати на земята. Раните на подполковник Каменев обаче се оказали смъртоносни.

Кой от петимата е стрелял по него, не е ясно. Следователите разпитват тримата оцелели, които, по някои данни, се опитват да си прехвърлят вината един на друг. Роман Каменев ще бъде предложен посмъртно за звание "Герой на Русия.

След нощната операция в Суворово оставало неясно колко са били диверсантите и дали всички групи са обезвредени. Затова на целия 7 август се е провеждала мащабна операция в северната част на Крим, за да се издирят други съмнителни лица. Такива били засечени в Ставрополсксия край.

Диверсантите стреляли, при което загинал Семьон Сичев, шофьор на бронирана машина, който получил три куршума. Един от тях се оказал фатален и 22-годишният ефрейтор починал на място, като само успял да каже по радиото: "Командире, май съм ранен".

Кримските части не стреляли, тъй като зад нападателите се намирало малко селце и било възможно да загинат невинни хора. Това обаче позволило на диверсантите да се оттеглят в Украйна.

Не е възможно да се определят убийците на Сичев, който ще бъде предложен посмъртно за носител на орден "За мъжество."

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    смяхххх!смяхххх!надявам се да ви стана ясно!групата била обезвредена ,но всъщност не е ясно,полковника се показал от окопа като във виц и викнал предаите се и го застреляли,другия пък го убили в бронираната машина????!!!!и то с три куршума!интересно ква е била тази бронирана машина.нашите барети се представиха по-добре в лясковец,а тези дето се опитват да опишат случая са сериозни .първо бяха хванали един после втори ,но не на място,после бяха загинали трима полицаи сега двама и т.н. шегички.украинците си бяха признали по руската телевизия ,а сега се оказа че не си признали и не могат да установят кои е убиеца от тях ,охххх развеселих се !

    Коментиран от #3, #11, #12, #13, #16

  • 2 Някой

    0 0 Отговор
    Примерът с Лясковец е смешен.Там полицайчетата направиха засада на чичо железничар и станаха смешни.В тези случаи говорим за престрелка с подготвени диверсанти.Дори един подготвен диверсант може да ти срине цял отряд SWAT.Това са го пробвали много пъти SWAT срещу тюлени или зелени барети и всеки път ченгетата стават смешни.
    Така,че не говори глупости за неща,които не знаеш.

    Коментиран от #20

  • 3 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    Сам си правиш смешките и само се смееш. Това е за диагноза.

    Къде ги видя тия окопи бе странно същество? Ситуацията е при мирно село където не може да се стреля по всеки срещнат.

    Колко долен и прост трябва да си за да защитаваш страната на терористите независимо от коя страна са и кой ги изпраща.

    Коментиран от #21

  • 4 Патето Яки

    1 0 Отговор
    Не е ясно обаче кой го е направил.
    Кой от петимата е стрелял по него, не е ясно.
    .............диверсантите ... се оттеглят в Украйна.

    Статията принизява участието на хунтата в Украйна, всичко е ясно.
  • 5 тони

    0 0 Отговор
    След цялата тази информация най-достоверно звучи версията на Киев - че пияни руски военни са се избили.
  • 6 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор
    False flag!
  • 7 Киро

    1 0 Отговор
    Стреляли са срещу руските военни агресори и то в собствената си държава, а бл.дската пропаганда се опитва да ги изкара "диверсия".

    Коментиран от #8, #9, #10

  • 8 Греос

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Киро":

    Кирчо кой войски разби вермахта ,по специално Манщайн ,когато завоюва Крим ,и кои войски по-късно разбиха Вермахта и си върнаха Крим.Не съм чул от тогава някой друг да го е превзел отново.
  • 9 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Киро":

    коя е собствената държава на украинците бе?
    Нали комунистите и Ленин са създали Украйна с парите на Германия, през 1917 год!!!
  • 10 Сибирь

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Киро":

    Абе,по тая логика Пловдив трябва да е турски! Какво е станало на 06.09.1885 г. ,знаеш ли?!
    Значи ,когато украйна с всичките и подарени земи се отцепваше от СССР е правилно,защото хората имали право на самоопредиление,а когато хората от Крим искаха да се самоопределят ,това било измяна и им пратиха нацисти от западна усрайна! Аман от лицемери! А какво беше за Косово?! Никакви закони и договори не важат,когато хората искат да се самоопредилят. Е ,с вашите камъни,по вашите глави!

    Коментиран от #18

  • 11 Воин

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    "другия пък го убили в бронираната машина" - Личи си че не си ходил в казармата. Управляващите бронираните машини и танковете (в цял свят) в мирно време(ако не очакват нападение) гледат от люка си - главата им стърчи - по-удобно е. Явно е било от засада или снайперист.

    Коментиран от #22

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Сибирь

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    Войникът е бил зад БМП на отгоре на една дига. Неясно по каква причина е тръгнал ,и се е подхлъзнал и е паднал напред и надолу,тогава п...лите са го улучили! А полковникът, те са проверявали някаква информация ,а на границата въоръжени хора -бол. За това е извикал. П...лите са пленени,признават всичко ,освен кой конкректно е убил офицерът. Защото другите може и да ги обменят за политзатворници,но убиецът ще лежи много дълго. Ако не си изплюе органите преди това :) А има записи с признанията на ръководищият офицер, да ти ги пратя ли?
  • 14 Сибирь

    0 0 Отговор
    Колега ,знаеш ли руски : "Там в это время дежурили прикомандированные для охраны границы подразделения 247-го десантно-штурмового полка, дислоцированного в Ставропольском крае. По данным источников, граница между двумя странами в этом месте проходит по высокой дамбе. К ней с украинской стороны примыкает узкая заболоченная и заросшая камышом прибрежная полоса Сиваша. В камышах дежуривший на дамбе в этот момент десантник и обнаружил подозрительных людей с автоматами.

    Дежурный по рации сообщил о происшествии своим однополчанам, которые, в свою очередь, отдыхали буквально в сотне метров — у подножия дамбы стояли десантные палатки и техника. Через несколько секунд наверх поднялся в полном составе так называемый боевой расчет усиления, в составе которого был и механик-водитель БМД 22-летний ефрейтор Семен Сычев. По данным собеседника, с учетом стационарного расположения группы на месте временной дислокации контрактник выполнял функции не водителя, а одного из "номеров" боевого расчета.

    Десантники попытались окриками остановить появившихся из плавней людей, однако те бросились обратно в заросли камыша и, укрывшись в них, открыли огонь из автоматов. Десантники успели залечь, а от случайно срикошетивших пуль их спасли бронежилеты. Не повезло только Семену Сычеву. В горячке боя контрактник, видимо, попытался то ли занять удобную позицию для стрельбы, то ли преследовать боевиков. В итоге оступился и скатился по склону. В момент падения бойца и сразила очередь. Как было установлено позднее, в десантника попали три пули — одна из них разбила цевье его автомата, не причинив вреда, другая прошла навылет через плечо. Смертельным же оказался третий выстрел — с учетом наклонного положения тела в момент попадания пуля, войдя сверху под бронежилет в районе шеи, пробила легкое, создав пневмоторакс и опаснейшее внутреннее кровотечение. Истекающий кровью боец успел сказать в рацию: "Командир, я, кажется, ранен". Это были его последние слова — ефрейтор Сычев скончался в автомобиле реанимации."

    Коментиран от #23

  • 15 simonm

    0 0 Отговор
    Имах познат от ФСБ Умря от водка не от куршум /беше маьор и още по голям пич и човек с много голямо Ч /Назначете повторна експертиза за това к...ле В Крим Они от свинец не мрут
  • 16 Д'Мин

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    "смяхххх!смяхххх"
    Е може ли такова нещо, хора са загинали! Е този смях през носа да ти излезе! Другия под мен го избива на сарказъм и не му пука, че не може да напише правилно маЙор!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Night Rider

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Сибирь":

    По темата за Косово, на теб лично ако имаш съседи м....ли на етажа и те в един момент решат, че твоя апартамент им принадлежи и започнат да те атакуват, какво ще направиш? Ще си защитиш територията, нали така? Ще гръмнеш един, тогава пък съседа ти от горния етаж ще се окаже американски военен, ще дойде да те свитне и ще ти подари апартамента на м..го!
    Точно така стана и в Косово, мохом...лите инициираха гражданска война, за да се отцепят, а сърбите са МНОГО по-големи патриоти от нас и ги нач.каха доволно! Но пък американците решиха да си пробват бомбите на сръбска територия! И никой не им забраняваше да се самоопределят м...вците, но не и да създават гражданска война срещу хората, които ги хранят!
    СЛАВА НА Ражнятович (АРКАН), Милошевич и Младич, последните пазители на БАЛКАНИТЕ БЯХА ТЕ !!!
  • 19 999

    0 0 Отговор
    Не знам как и кой ги е убил но знам какво ще се случи с убийците. Помежду другото има данни ,че пилотите свалили Руският самолет ще бъдат предадени на Русия от Турска страна вместо компенсация и сигурно ще има сфадба.

    Коментиран от #24

  • 20 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    само ми обясни как е застрелял диверсанта танкиста че пак ми става смешно,после за суапа!
  • 21 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    кажи ми бе полов как се застрелва водач на танк!моля те и то с 3 куршума .тва за полковника е ясно след 3 тата е забравил накъде е врага ,но танкиста е наистина виш пилотаж!
  • 22 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Воин":

    точно щото съм бил в казарма затова ми е смешно ,значи спец частта е чакала в засада диверсантите ,полковника е излязал от окопа и е викнал предаите се кемафа в това време е навирил врат от бтр и терористите ги убили ,като механик водача с три куршума :))))))))))))!джеки чан трябва да се пенсионира явно!
  • 23 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Сибирь":

    сибир че си лековерен ми е ясно,когато ми обясняваше кви коли били ладите ,но тук много подцени руснаците бе пич ,а уж си им фен.само група идиоти могат да извършат тва дето обясняваш ,не те ли е поне малко срам от тези дето хвалиш постоянно?особено за десанчиците на русия.явно признаваш че са идиоти!хубаво поне че поне танка отпадна или бронираната кола,то при стрелба с ак е едно и също,не може го проби.
  • 24 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "999":

    нищо няма да се случи с убииците както обикновенно става с русия ,те ще са героите !целия този цирк е направен за да се качи напрежението в крим,да има нужда от спасители,ракети ,бомби ,военни и т.н. силоваци .както казваше баи тошо като откриваше някъде мост ,догодина ще ви пуснем и река :)!та сега на кримчани им се осигурява охрана след като си ги нападнаха!

    Коментиран от #29

  • 25 ттт

    0 1 Отговор
    и ко праи фсб на чужда територия? по сила на какво споразумение, юрисдикция итн?

    Коментиран от #27

  • 26 Амока

    0 0 Отговор
    Какво е тва "стипълчейз" ? Няма ли българска дума за този спорт ? Защо не почнете да псувате на английски кат ви харесва толкова езика
  • 27 ттт

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "ттт":

    верно, те откраднаха полуострова със зелените човечета на путя

    Коментиран от #30

  • 28 Володя

    0 0 Отговор
    Вестник Ъ е Комерсант. Оправете си текста, че е несериозно!!!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.