19 Август, 2016 02:45 11 167 9

Пиянски хаос обхванал бункера на Хитлер

  • адлоф хитлер-
  • бункер-
  • хаос

Разкритието е направено от бившата секретарка на Йозеф Гьобелс

105-годишната бивша секретарка на Йозеф Гьобелс разкри, че е получила указания да запази доставките на алкохол към неговия бункер в края на Втората световна война, съобщи Express.

Гьобелс е министър на пропагандата в нацистка Германия. Според неговата секретарка Брунхилде Помсел алкохолът е бил „жизнено необходим, за да се запази спокойствието“.

Докато Хитлер, Гьобелс и други нацистки лидери са пиели през май 1945 г., Помсел е получила заповед да разреже чувалите от доставки за храни и да приготви от тях голям флаг за предаване.

Пред „Гардиън“ тя признава, че е „обичала“ работата си, но и че не е имала представа за жестокостите, случващи се в концлагерите.

„Знам, че днес всички смятат, че ние сме знаели всичко. Не знаехме нищо. Всичко се пазеше в тайна“, заявява Помсел.

Тя постъпва на работа при Гьобелс през 1942 г. Според нея след поемането на властта от Хитлер, Германия, сякаш е била под влиянието на някакво „заклинание“.

„Възходът на националсоциализма беше наистина тежко време. Хитлер буквално проповядваше. Той ни казваше как сме били предадени от собственото си правителство и другите народи. Когато ме извикаха да работя в министерството на пропагандата при Гьобелс, нямаше как да откажа. Това си беше като задължение, като дълг“, заявява Помсел.

Тя описва Гьобелс като „голямо прасе“.

„Няма да простя на Гьобелс, за това, което причини на света. Не мога да му простя за всички онези избити деца“, заявява Помсел.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тони

    0 1 Отговор
    Дори и в последните си дни, Третият райх е бил много по-добре организиран от повечето държави, срещу които е водел война.
  • 3 гост

    0 1 Отговор
    А сега "правилно" управляваните и "хуманни" държави как се справят с хората, срещу които е бил Хитлер? Евреите държат отново парите и големите компании, с което заробват масово народите, а циганите и емигрантите почернят инак добрия живот на хората. Германия стана от желана страна за живот на нежелана и ще бъде все повече избягвана от интелигентните хора заради криворазбраната толерантност.
  • 4 mediator37

    1 1 Отговор
    Дежурната порция помия срещу Райха. Темата е за май 1945г., а сложили нашите древна снимка от преди 1930 г. на Хитлер с щурмоваци от СА, като СА е разпусната през 1934 г. окончателно.
    И децата вече знаят, че Хитлер е бил вегетарианец, непушач и пълен въздържател, който не е близвал капка алкохол, но днес, след 76 години четем, че е бил пиян и залян. Дори заради Хитлер германците измислят безалкохолната бира. Хитлер по време на управлението си прави първата национална и световна кампания против тютюнопушенето и това също е известно и не му се отрича, но тук л-йна и помия.
    И не знам каква "свиня" е бил Гьобелс, който е висок 1,65м., абсолютна джирга, чак мършав и с мокър балтон я тежи 50кг., я не.
    Има лека разлика между Лом и Лондон и между Гьоринг и Гьобелс, но карай да върви. Просто пълни глупости пишат и не знам дали самите те си вярват.

    Коментиран от #6, #8

  • 5 Fake

    0 0 Отговор
    Хитлер в края на войната е бил болен наркоман , тъпкали са го с какво ли не за да го поддържавт изправен и в съзнанаие .. Хал хабер си нямаш от история не ми се прави на скинар
  • 6 Сталинград

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "mediator37":

    Светът бавно върви нататък /нови Хитлеровци/. Даже до себе си имаме ново политическо чудо - Аллах акбар ашколсун Хайл Реджеп Фюрер Ердоган бей-ефенди! Така че по-добре с такива, некоректни статии, които да поддържат спомените живи! Че не се знае - знае ви се!
  • 7 мъка

    0 0 Отговор
    „Знам, че днес всички смятат, че ние сме знаели всичко. Не знаехме нищо. Всичко се пазеше в тайна“, заявява Помсел

    Така ще говорят и краварите след време като им натрошат манерките
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Янко

    1 1 Отговор
    Може много да плюят Хитлер , но със сигурност има доста неща за които е бил прав!
Новини по държави: