Тема: Украйна

18 Август, 2016 16:28 3 227 2

Нова кървава вълна в Донбас

  • донбас-
  • военни-
  • украйна

Загинали са трима украински военни

Властите в Украйна обявиха, че проруски бунтовници са убили трима украински военни в най-лошата вълна от насилие, обхванала източните части на страната през последната година, съобщи „Дейли Стар“.

Военният говорител Александър Мотужянюк заяви, че сепаратистките атаки са се удвоили, след като Москва обяви, че украинските сили са планирали атаки в Крим.

„Сепаратистите изстреляха повече от 500 минометни и 300 артилерийски снаряда по нашите позиции. Последният път, когато бяхме свидетели на такива интензивни боеве беше преди година“, заяви Мотужянюк.

Той допълни, че трима украински военни са били убити, а още шестима ранени по време на боевете около буферната зона, разделяща враждуващите страни. Киев твърди, че Мосвка се опитва да ескалира конфликта в Донбас.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    ето я основната причина за цирка с диверсантите в крим.трябва да има напрежение ,иначе в мир cе вижда кво могат руснаците.от съществуването си когато са били в мир винаги са живели в мизерия заедно с подопечните народи.през соца дали имаше и година без купни,режим на тока и т.н. мизерии!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: