18 Август, 2016 19:45 1 896 2

Ердоган: САЩ да не бавят депортацията на Гюлен

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • сащ

Той свърза привържениците на духовника с последните атентати в Турция

Турският президент Реджеп Ердоган призова САЩ да не проточват екстрадирането на духовника Фетхулах Гюлен, съобщи NBC.

„Помолих президента на САЩ Барак Обама да депортира Гюлен през миналата година. Помолих го отново след последните събития. Нещата за нашата страна се затрудняват, а един стратегически партньор не бива да затруднява съюзниците си“, заяви Ердоган.

Ердоган обвини привържениците на Гюлен, че са съдействали в последната серия от атентати в Източна Турция. Той вече обвини духовника, че стои зад опита за преврат в Турция на 15-ти юли. Гюлен е установен в САЩ.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    0 0 Отговор
    Ама да взимат пример от България.
  • 2 Допълнение

    0 0 Отговор
    И Европа да не се ослушва, ами да изпълни дадения и от Ердоган срок за приемане на Турция в ЕС... 2023 г. мисля, че е казал човекът. :)
Новини по държави: