19 Август, 2016 12:06 4 303 1

Все по-близо до легендарния нацистки златен влак (снимки)

  • полша-
  • нацистки влак-
  • златен влак-
  • влак-
  • хитлер-
  • железопътна линия-
  • тунел

Екипът се натъкна на следи от дървени траверси, порцелан и желязо

Все по-близо до легендарния нацистки златен влак (снимки) - 1
Снимки АП/БТА и Туитър

Издирването на т.нар. нацистки златен влак, за който мнозина предполагат, че е просто легенда, навлезе в третия си ден в Полша, а иманярите остават оптимистично настроени, след като бяха намерени следи от стомана и порцелан на мястото на разкопките, пише РТ.

Безплодното търсене на прочутата хитлерова композиция продължава вече десетилетия, но търсачите на съкровища не се отказват, с надеждата, че някой ден усилията им ще се увенчаят с успех.

Въпреки че легендарният влак, за който се предполага, че е пълен със злато, съкровища и оръжия, никога не е открит, нито има следи, които да водят към евентуалното му местоположение, бавната и трудната задача по отстраняването на тонове почва, може да даде някои положителни знаци.

Все по-близо до легендарния нацистки златен влак (снимки)

Разположен по железопътния участък между градовете Вроцлав и Валбжих, в югозападната част на Полша, екипът продължава да копае и отстранява тонове пръст от дигата край влаковите релси, за която предполагат, че може би е дело на човешка ръка.

По-рано тази седмица, екипът се натъкна на "много тежка скала" на около пет метра под земята, за която се появиха хипотези, че може да е част от стените на погребан тунел.

Екипът направи опит да пробие скалата в четвъртък, за да види какво има под нея, но това не се случи и работниците бяха принудени да започнат да разкопават насипа на друго място.

Все по-близо до легендарния нацистки златен влак (снимки)

Макар да се провалиха в това си начинание, иманярите пожънаха успех в друга насока, след като откриха фрагменти от порцелан и стомана, който не се срещат в областта, съобщават местните медии.

Лазерно сканиране на терена също показа голямо наличие на желязо наоколо.

Екипът се надява, че данните може би показват наличието на влакови релси под повърхността. Към разкопките се е присъединил и екип от геолози, които са изследвали почвата, за да потвърдят или отрекат наличието на метали в района.

Все по-близо до легендарния нацистки златен влак (снимки)

По-рано днес екипът съобщи, че има голяма вероятност да се е натъкнал на елементи от стари дървени траверси, върху които са лежали влакови релси.

Докато изкопните работи продължават и в петък, Андреас Рихтер, един от организаторите на разкопките, каза пред журналисти, че екипът най-вероятно ще добие по-добра представа за това, което се крие под насипа, в събота.

Все по-близо до легендарния нацистки златен влак (снимки)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иманяр

    0 0 Отговор
    Спокойно, някой вече го е ограбил. Може да е било отдавна, може и по-скоро. Но ми се струва пълен ъпсурд да е останало злато. След ВСВ в Европейските държави не оставе много злато.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания