Last news in Fakti
  Тема: Украйна

20 Август, 2016 03:15 1 769 0

Юшченко: Липсваше политическа воля да защитим Крим

  • крим-
  • юшченко-
  • виктор юшченко-
  • украйна-
  • крим
Юшченко: Липсваше политическа воля да защитим Крим - 1

Липсваше политическо решение. И политическата позиция, която е заемала тогавашната украинска власт, говори за това, че украинската армия не е получила надлежна заповед да действа.

За мен беше най-странното да чувам обяснения, че нямахме армия. Имахме 190-хилядна армия. Между другото, офицерският състав си остана същия. Нищо не се е променило. Това са същите хора, които бяха готови да се борят за страната си.

Имахме същото оръжие, както и руснаците, когато те окупираха Крим или Донбас. Имахме същите БМП, същите БТР, ГРАД и АК47.

Това заявява в интервюто си за списание „Апостроф“ Виктор Юшченко.

Според него териториалната цялост на Украйна може да се запази с помощта на международните механизми, и преди всичко – с разпоредбите на Будапещенски меморандум, подписан от страните-членки на „ядрения клуб“. Третият президент на Украйна – Виктор Ющенко разказа, защо никога не би оставил Крим за Русия.

Путин провежда фашистка политика. Европа се нуждае от лидери визионери от типа на Чърчил и Де Гол. Това заявява в първата част на интервюто си за списанието „Апостроф“ третият президент на Украйна Виктор Юшченко. Според него Европа се нуждаела от визионери, за да се противопостави на политиката на Путин в Крим и Донбас.

Той не пропуска да критикува и самите украинци и липсата на единство, което е позволило на Путин да извърши агресията.

Виктор Юшченко отправи и критики към сегашния държавен глава Петро Порошенко за неговата фабрика в Липецк.

Трудно ми е да си представя, че Чърчил би имал фабрика в Германия през 1942 – 1943 г. аз разбирам, че сега времето е друго, но днес основният въпрос е за победата и териториалната цялост на Украйна. При войната има две възможности – победа или поражение. Няма трети път. Победата е най-важната в момента.

Другият важен проблем пред Украйна е сивата икономика, посочи Виктор Юшченко. Според него тревожни са цифрите за близо 67% сива икономика, която краде от доходите на учители, лекари и военни. Юшченко не пропусна да отбележи, че по време на неговия мандат сивата икономика в Украйна се е свила до 32%.

Прочетете  интервюто


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: