19 Август, 2016 17:09 966 1

ПКК пое отговорност за атаката в Източна Турция

  • елязъг-
  • турция-
  • пкк-
  • отговорност-
  • полицаи

Кола-бомба избухна до полицейски участък в източния турски град

ПКК пое отговорност за атаката в Източна Турция - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Кюрдската работническа партия пое отговорност за нападението в град Елязъг, намиращ се в източната част на страната, съобщиха турските медии.

Кола-бомба избухна до полицейски участък, убивайки най-малко трима полицаи и ранявайки десетки други.

„Турският народ няма да се предаде на която и да е терористична организация“, заяви министър-председателят Бинали Йълдъръм.

Нападението бе извършено в седмицата, в която ПКК – обявена за терористична организация в южната ни съседка – отбеляза 32-ата си годишнина от началото на въоръжената си офанзива срещу Турция.

Факти.бг припомня, че ПКК възобнови въоръжения конфликт с турските сили за сигурност през юли 2015 година. След слагането на край на примирието близо 600 души от турските въоръжени сили са били убити. „Дейли Сабах“ пише, че броят на загиналите кюрди е 7000.

Наскоро Кюрдската работническа партия заплаши турските власти, че ще пренесе войната и в градовете. Един от лидерите на ПКК Джемил Байък заяви, че кюрдите преминават към „нов стил война“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Пкк не е работническа партия ,а терористична банда .
Новини по държави: