Last news in Fakti

19 Август, 2016 21:26 2 052 3

Унгария може да предизвика цунами от референдуми в ЕС

  • унгария-
  • референдум-
  • виктор орбан

През октомври страната ще гласува за квотите за бежанци в Европа

Унгария може да предизвика цунами от референдуми в ЕС - 1
Снимка: БТА/AP

„Ако референдумът в Унгария през октомври е успешен, той може да доведе до цунами от референдуми в ЕС.“ Това бе заявено от унгарския премиер Виктор Орбан Index.hr.

През октомври в страната ще се проведе референдум за предлаганите от ЕС квоти за бежанци в страните – членки на Съюза. Според Орбан референдумът ще е съдбоносен за цялата му страна. За да бъдат зачетени резултатите от референдума, в него трябва да гласуват поне 4 млн. души.

Според Орбан той трябва да покаже, че унгарските граждани са против бюрокрацията на Брюксел.

„При успех очакваме много европейски страни да тръгнат по пътя на Унгария“, заяви Орбан.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а така

    0 0 Отговор
    Точно така трябва да се прави, браво.
  • 2 Диди

    0 0 Отговор
    До миналата година унгарският народ искаше Орбан да подаде оставка,защото не искат близост със Русия.Откакто дойде проблема със бежанците,той хитро затвори границите,като знаеше че това ще се хареса на народа.Всичко е въпрос на време.

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Диди":

    Под целият унгарски народ ,разбираш няколко хиляди платени НПО-та ,които си получават нарежданията и парите отвън.Орбан е преизбиран с такъв голям процент ,че практически не остана опозиция.От балансираната политика и с Русия и с ЕС в в Унгария от няколко години вали златен дъжд, и населението го усеща.Виж къде е сега Унгария на олимпиадата в Рио.Спорта е показател за състоянието на една държава.Орбан си затвори границите не за да се харесва,а да си спаси държавата,за разлика от онези с отворените бузки в ЕС. Австро-Унгария е спряла турската инвазия към Европа .Унгария вдигна глава срещу комунизма. От Унгария ще тръгнат промените , в Европа ,за добро,и ще разтърсят лоясалите брюкселски бюрократични задници. Новият ти артистичен псевдоним "Диди" ми допада повече от Десо-Стоян. Така знам на кой бряг на реката си.
Новини по държави: