Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Август, 2016 21:57 1 623 19

Порошенко: Портите на Европа ще се отворят за Украйна

  • украйна-
  • петро порошенко-
  • европа

Той очаква безвизов режим за украинските граждани

Порошенко: Портите на Европа ще се отворят за Украйна - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на Украйна Петро Порошенко изрази увереност, че ЕС в най-скоро време ще въведе безвизов режим за украинските граждани, съобщи ТАСС.

„Убеден съм, че в най-скоро време ЕС ще вземе своето решение. Остават няколко седмици преди вратите на обединена Европа се отворят за украинските граждани“, заяви Порошенко по време на свое посещение в Храков.

В същото време стана ясно, че Украйна е изпратила протестна нота, във връзка с посещението на руския президент Владимир Путин в Крим. От украинското външно министерство определят посещението като „несъгласувано“.

Все пак Порошенко изрази убеденост, че страната му ще получи финансова помощ. Тя трябва да е във формата на траншове от ЕС. Те ще са в замяна на извършените реформи в страната.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 източен европеец

    0 0 Отговор
    добре щом толкова много искате да сте европейци вземете малко емигранти да ги интегрирате, ние тук си имаме едно мургаво племе дето много харесва парковете със зеленина,има нема и една седмица и ще си изградят квартал от ламарина и кашони направо ще ви ги подарим за да има кой да гласува на изборите ви
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Тоя не спря да дрънка глупости, безвизов режим ще видят през крив макарон, пари също. Европа иска първо те да си разтворят "бузките" и после евентуално може и да си помисли за отваряне на портите.
  • 3 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    путиновите тролове да не дават отценка и акъл кой да влиза в ес и как .те могат да се изказват за евразийския съюз в европа могат само да мълчат и гледат и без това са в ес насила и не го смятат за свой!

    Коментиран от #11

  • 4 Диди

    0 0 Отговор
    Украйна иска мир и иска да е във ЕС.Украйна не иска да е подлошка на Русия.Във какво упреквате Украйна?

    Коментиран от #5, #7, #15

  • 5 Д'Мин

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Диди":

    Теб специално може да те упрекнем в неграмотност-"подлоШка". А странното същество под теб в платено тролене.
  • 6 Диди

    0 0 Отговор
    As sam gramotna,njama sashto da obizdash.Pisha rjadko na balgarski,na kiriliza.Towa li beshe wsichko,koeto mozeshe da dadesh kato otgowor?

    Коментиран от #8, #14

  • 7 Тито

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Диди":

    Диди,за да ти се отговори на въпроса"В какво обвинявате Украйна?" май ще трябва много време-щом задаваш такъв наивен въпрос.Хронологията на събитията там са много преди Майдана.В новосъздадената държава Украйнаи винаги е имало борба в интерес на гео-политическите сили-борба за влияние.Ющенко(бивш президент)го отровиха Изрел-защото имаше наглостта да свали самолет с техни граждани над Ч.Море и да не се извини-а с надсмешка да каже че такива работи се случват..Спасиха го в Москва-а от това се възползва Тимошенко-жената с плитките на главата и направи оранжавата революция-стана тогава министър прецедател.Разбира се тези събития бяха съпроводени от много насилие,жертви НО на никой в "демократичният свят" -Европа и САЩ не им пукаше тогава.След това със избори народът избра Янукович-но гео-политическата ситуация в света се промени-НАТО поиска от Янукович военните бази на Крим,като в замяна Е.С. трябваше да подпише споразумение с Украйна за присъедининие.И тогава Русия се намеси-позицията и беше такава-грубо казано."Украйна участва в наш икономически съюз-със още страни и ОНД -имаме обща икономика,плащаме наеми за военните си бази в Крим-и това е гарант за сигурността ни(разбираемо е -нали...)всеки иска сигурност за страната си.И тогава Янукович се спря-оттам почна Майдана,със провокации и жертви-като се разигра картата на украинският национализъм-Бандера,Шухевич и т.н...-които във ВСВ са били на служба при Хитлер.НО това не се хареса на жителите на Ю.Украйна(основно там са руснаци) и в Крим-който дотова беше автономия и направиха референдум за отцепване от Украйна--а след това направиха референдум за присъединение към Русия-и точно на вторият референдум(по искане на кримските власти) в Крим се появиха руски военни части-защото нац гвардията на Украйна вече беше готова за действия в Крим.-но за тази хронология "свободните медии "си мълчът....Ти се запитай едно--ЗАЩО няма нито един офицялен иск (дори и от Украйна) към меж.съд срещу Русия по повод Крим????-толкова парлама се вдига-а иск няма.....Еми защото е спазена всяка една точка на меж.право-факт!!!Така че Диди,такива статии просто обслужват нечии гео-политически интереси и недават пълна представа за истината.Лек ден.
  • 8 Д'Мин

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Диди":

    Нямам "otgowor", твоите доводи тотално ме разбиха :). Само имам въпрос, когато пишеш на "шльокавица" кога използваш v и кога w? :):):)
  • 9 Тито

    0 0 Отговор
    Сега,НЕ казвам че Путин е "цвете"-но трябва да се гледа реално на нещата.Не оправдавам никой,но нещата стоят накратко така както съм ги описал по-отдолу.Мислиш ли че на САЩ или на Брюксел им пука за украинците или пък за нас-откровенно НЕ.Малките държави са само карти за игра в ръцете на големите.В случая с Украйна е същото-ако нямаше НАТО амбиции към Крим,сега в Украйна нямаше да има проблеми и жертви.А ако Е.С. беше наистина толкова прогресивен и със "светло бъдеще" -все някога Украйна щеше да подпише това споразумение...Но както се видя,сега нито Е.С. иска да има отговорност за Украйна-нито САЩ---просто украинците станаха заложници на собствената си глупост и наивност.Затова приказките на запада за "свободен избор,човешки права,демокрация,равенство и т.н..." са меко казани лицемерни и досущ приличат като лозунгите на комунягите навремето....И знай едно-това че не харесваш политиката на САЩ не те прави русофил-а това е най-често използвано от НПО драскачите по форумите....Успех.
  • 10 покер

    0 0 Отговор
    И тоя никого не пита и ангажира хората с дивотиите им... И отсега се е натокъл да краде от еврофондовете , като нашите и други.... Яко лапане го чака ...а украинките проституция и емиграция... Евросъюза е абсолютна гавра, в този му вид. Нито е демократична общност, защото група комисари било е местни мафии явродепутати никого не питат и си гласуват кефа, а и защото терористите го превърнаха в барикадирала се жандармерийска зона, нито е демокрация, нито е перспектива, защото комисаритему са глобалисти, а не можеш защити една зона, ако пускаш свободно навлеци от цял свят било Африка или Близкия изток или където и да е. Този свят е идиотски свят - хората си създават мафии на власт, дават им власт, мафиите започват да крадат, пречат на хората, натрисат своята простотия и алчност като закони, а вместо да наритат мафиите, за кражби лъжи и престъпления, то лакейчетата им кученца ченгета пазят мафиите и света става пълна помия. Като у нас е почти навсякъде. Евросъюза като общ свят е добра идея, но не може да ее добра реалност когато се смесят хора с противоположни разбирания - едните да правят почтенн бизнес, да бачкат за да си устроят живота, а вторите да са като маймуни - да лапат наготово, да крадат, да трепят и да паразитират. Затова инищо няма да излезе накрая и ще се разпадне..Украйна е поредната прецакана държава и народ от мафиоти, нищо повече или по-малко. Освен това народите могат да съдят и разстрелят с право такива политици, които използуват думите "демокрация", понеже политиците не питат народа, а решават своеволно а това е монархизъм. Но и у нас илакейчетата военнти и ченгета са кученца пазачи на мафията на постове за парички, а не защитници на справедливостта и закона често. Затова света ви човешки е пълна скръб, рев на много невинни хора и лапачка за паразити и разбойници. В края на краищата си остава такъв от хилядолетия и досега - кочина. Е има и малки изключения, но са малко.
  • 11 Шаро

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Я не сум Путин-трол, а селско момче, ябанджийче. От Големо глупарево съм. Ние чете новини и гледа тиви. Има чиния на покрива и гледа новини, най-много Пайнер планета. Там нема Юшченко, но Порошенко видяли как с маскировка прави стрийптийц на плац, пордон, ходи кат петел пред солдиерс и се хили кат дърт СИКаджия, пред магазин за часовници. порошенко мафиот, доказано лъже, доказано мафиот, а Правосъдие не арестувало него? Както у нас - банда на постове, а никой не пипа? Така и Украйна. И сега Порошенко ке лапа юрофуундс, щото мафия го пази на пост, той богат и по-богат, а украинци емитрация и бедност. Същото като у нас - мафия трупа пачки, а ние дюхай-дюдю. чесстит ЮроУниън!
  • 12 Марио Ангелов

    0 0 Отговор
    Голям килипир!
  • 13 kcaniba

    0 0 Отговор
    Toя ще кажеч, че за портите на рая глаголи!!!!)))
    А бре евтиин!!!
    купили са вии продали вече!!!
    Укрия не успя да се самореализира като държава!!!
    История познава 10-ки и 100-ци такива случаи , съдбата им е една и същата - други очертания с други надписи на картите....
  • 14 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Диди":

    Айде неграмотно диди, макар и с някакво скалъпено оправдание да ти напиша нещо. Първо пътя към ада е покрит с добри намерения. Така че нищо не оправдава кървавият преврат от майдана, изгарянето на живи хора в това число и бременни жени в Одеса, кървавата братоубийствена гражданска война в източна украйна, неофашистките изстъпления в киев, терора налаган над народа на Крим. И всичко това за да се разпродадат активите на Украйна на определени корпорации.
  • 15 чочо

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Диди":

    Диди,коментарите на Тито са ти дали отговор на въпроса.А аз ще ти кажа с две думи.Украйна в момента възражда фашизма и то с подкрепата най-вече на САЩ и Е.С.---това е проблема.Простият народ едва ли иска война-но властите там са заложили на фашизма......https://youtu.be/lyycFww4GC0...........Ето ти едно от многото видео което се върти в нета.
  • 16 Диди

    0 0 Отговор
    До,,бай ной,,.Не ме наричай,,неграмотна,,Ти нищо не знаеш за мен,не ме познаваш.Моля да запазиш тези изрази за жена си.Само едно ще кажа,,запозната съм нещата,които ме интересуват.Вчера взех за първи път участие във този форум.А що се отнася до правописни грешки,писах бързо и съм ги пропуснала,но трябва ли да съм наричана,,неграмотна,,?Живея във чужбина отдавна и не пиша често на български.Защо това е проблем за вас?

    Коментиран от #17

  • 17 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Диди":

    диди ,тук има група на хонорар ,която потдържа мнение в подкрепа на руската политика и путин.те са хора с нисък интелектуален капацитет и ги интерасува само фона дето правят независимо кво пишат.не чакаи от тях аргументирани постове .те пишат предимно спам,обиди или клишета ,за това им се плаща.ти обаче не се впечатляваи и не спираи да даваш мнение .успех!

    Коментиран от #19

  • 18 Диди

    0 0 Отговор
    Да,прав сте.Малко са тези,с които може по същество да се разговаря.
  • 19 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    Пич, леко подвеждаш, но това е характерно за теб. Привсе, че си доста добре информиран откъм фактология и история (за което те уважавам), за разлика от останалите два яки трола тук, просто начина на поднасяне на информацията и тезите ти са крайно манипулативни и необективни.
    Обвиняваш опонентите си в русофилство само защото са против американската сляпа пропаганда която отстоявате. Не знам, но ми се струва, че русофобството върви ръка за ръка с американофилството, докато американофобството рядко е свързано с русофилство. Така, че рядко някой, който пише против САЩ е русофил - е това не може да проумеете, което е тъжно.

    Диди, не пишеш много дълги постове - проверявай ги, преди да ги изпратиш. Нямаш ли spell check?
Новини по държави: