Last news in Fakti

20 Август, 2016 13:09 3 300 2

В Джунглата в Кале живеят близо 7000 имигранти

  • джунглата-
  • кале-
  • мигранти-
  • бежанци-
  • франция

Заради увеличаващия брой на обитателите, обстановката е напрегната

В Джунглата в Кале  живеят близо 7000 имигранти - 1

Броят на имигрантите, живеещи в скандалния бежански лагер "Джунглата", във френския град Кале, е рекордно висок. Смята се, че в момента там живеят около 7000 души. Това съобщиха властите в пристанищния град Кале в петък, цитирани от France 24.

Броят на мигрантите в лагера се е увеличил драстично през последните два месеца. В средата на август, властите са преброили повече от 6900 души - рекордни стойности за времето след неговото създаване през пролетта на миналата година.  Това е поредният лагер, който нови името „Джунглата“, тъй като предишните бяха разрушавани от правителството. През юни 2016 г., официалното преброяване съобщава за  4480 души.

По-рано този месец обаче, местни групи за хуманитарна помощ направиха собствено преброяване, което показа, че там живеят повече от 9 100 души.

Местните власти са твърдо решени да намалят броят на обитателите в поредната „Джунгла“ до около 1500.

Увеличаването на мигрантите се обяснява с пристигането на хора от Италия и системното закриване на импровизирани мигрантски лагери в Париж.

Обстановката в „Джунглата“ е много напрегната, предупредиха правозащитните групи и подчертаха, че не са в състояние да осигурят на живущите там необходимата помощ.

Повечето от бежанците и мигрантите в лагера в Кале идват от конфликтни зони като Афганистан, Судан, Ирак или други страни, където човешките права биват потъпквани. Те се надяват да се промъкнат през Ламанша и да достигнат до Великобритания, където много от тях имат роднини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    1 0 Отговор
    Европа се напълни с разни боклуци...мързеливи и агресивни ..
  • 2 кроко

    1 0 Отговор
    "идват от конфликтни зони като Афганистан, Судан, Ирак или други страни, където човешките права биват потъпквани" - айде по-полека с обясненията кой от къде идвал и защо!!! Още малко ще кажете че си търсят правата - ми, ако е така да си ги търсят в родините си!

    И като дойдат в европейските държави, какво правят - живеят си според същите закони, които им "потъпкват правата", т.е. на шериата! Тва са си диви мюсюлмани, дето нямат място е европа. Тях може да ги оправи само някой диктатор и то е нужно да минат поне 3 поколения, както казват англичаните.