1 199 1

Излъга ли Хилъри ФБР за имейл съветите на Пауъл?

Бившият държавен секретар Колин Пауъл я посъветвал да използва личната си поща

Излъга ли Хилъри ФБР за имейл съветите на Пауъл?
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Хилъри Клинтън може и да е излъгала, когато преди време каза на следователите от ФБР, че бившият държавен секретар Колин Пауъл я е подтикнал да използва личния си имейл акаунт, по време на службата ѝ като първи дипломат, съобщава в. "New York Post".

Новината за предполагаемия съвет идва от новата книга на Джо Конасон, който е близък съюзник на Клинтън. "Пауъл ѝ каза да използва собствената си електронна поща, както е правел той, но да не изпраща писма с класифицирана информация през нея. За получаването и изпращането на съобщения със секретно съдържание да използва само компютър на Държавния департамент", пише Конасон в книгата си "Мъжът на света: по-нататъшните усилия на Бил Клинтън."

"Използването на личен имейл може да бъде пригодено към департамента", заявил Пауъл на Клинтън, според книгата на Конасон, като по този начин затвърдил решението на Клинтън, взето няколко месеца по-рано - да запази личния си профил и да го използва за повечето съобщения, които получава и изпраща."

В поредица електронни писма между Клинтън и Пауъл от 2009 година кандидатът за президент на Демократическата партия също така го пита за това как той си е служил с електронната поща по времето на Джордж Буш - младши.

Съветът, даден ѝ от Пауъл, бе едно от извиненията, които Клинтън даде на ФБР по време на разпитите около скандала с личната ѝ поща. Признанието е включено към бележките на бюрото, които тази седмица бяха дадени на Конгреса на САЩ. Бележките съдържат подробности от интервю с Клинтън и подробности около решението на ФБР да не повдига криминални обвинения срещу бившия държавен секретар.

САЩ

Още по темата

 • ФБР поднови разследването срещу Клинтън

  ФБР поднови разследването срещу Клинтън

  ФБР е подновило разследването около имейлите на бившия държавен секретар и настоящ кандидат за президент Хилари Клинтън. Това написа днес директорът ...
  28.10.2016
  1 753
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • kcaniba
  Отговор
  1 15:16  20.08.16
  Семейните ценности "Клинтн" Лъжа на квадрат))))

Напиши коментар:


Публикувай