1 330 3

Иран може да предостави още бази на Русия

Руските самолети в Хамадан ще останат колкото е необходимо

Снимка АП/БТА
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Руските самолети ще използват военновъздушната база в Хамадан толкова дълго, колкото е необходимо. Това заяви иранският министърът на отбраната бригаден генерал Хосейн Дехган по време на пресконференция в събота, съобщава ТАСС.

"За толкова дълго, колкото е необходимо", отговори той на въпрос за това колко дълго руските самолети ще използват базата за удари срещу терористите в Сирия.

Дехган обясни, че решението на Иран да позволи на руските сили да използват аеродрума в базата Шахид Нодже в Хамедан, е част от сътрудничеството между двете страни в борбата срещу терористичната групировка Ислямска държава по молба на сирийското правителство.

Докато отговаряше на въпрос за ситуацията в Сирия, министърът на отбраната заяви, че Ислямска държава "агонизира": "Много скоро ще видите резултатите на антитерористичните действия, които Иран и Русия извършват в Сирия."

Във вторник, руски самолети за първи път използваха иранския аеродрум Хамадан, за да бомбардират терористите в Сирия.

Иран може да разгледа всяко следващо искане от страна на Русия да използва и други наши бази, ако бъде необходимо, но все още подобен въпрос не е обсъждан, съобщи иранската информационна агенция ИРНА.

Той заяви, че използването на иранската военновъздушна база от руските ВВС е било одобрено от Върховния съвет за национална сигурност и този въпрос няма нищо общо с парламента, който изрази несъгласието си.

Иран (Ислямска Република)


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • kcaniba
  Отговор
  1 19:27  20.08.16
  Россия, Персия, Китай и Индия!!!! нека да са варварите, партенки, пиянките, циганите и т.н. ))) (китайската цивилизация е над 5000 години, Индийската още повече, от персите са произлезли всички съвременни европейци, етноси и езици) )))) русите са 3-я рим и пазителите на христианските ценности и моста между изтока и запада - ЕврАзийският гигант!!!!))))
 • Иван
  Отговор
  2 21:34  20.08.16
  ....да ама всички се натискат в Европа .... теа капиталисти значи....ха... ха... ха ....лошите немци с излишък до Юни с 240 млрд евро.....
 • Диди
  Отговор
  3 16:39  21.08.16
  Миналата година Германия събра от данъци близо 565 млрд.евро.Прогнозите за тази годона са по добри.

Напиши коментар:


Публикувай