551 0

Оцелели корабукрушенци съобщиха за 7 удавени край Либия

Над 300 мигранти са спасени край Италия

Снимка АП/БТА
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Агенцията за бежанците на ООН съобщи, че бежанци, оцелели след корабокрушение край бреговете на Либия, са докладвали за най-малко седем загинали, сред които три деца. Инцидентът е станал в четвъртък, когато малка дървена лодка с 27 души на борда, се преобърнала, пише "Ню Йорк Таймс".

По време на спасителната акция, екипът на италианската брегова охрана е открила 5 от телата, включително на две сирийски момичета на възраст между 8 месеца и 5 години.

Представител на ВКБООН заяви, че оцелелите са пристигнали днес в пристанището Трапани, край Сицилия. Те съобщили, че освен откритите тела, при инцидента са се удавили още една жена и друго дете.

Оцелелите разказали на властите, че след като лодката плавала няколко часа по вода, в крайна сметка се преобърнала.

По-рано властите заявиха, че в сицилианското градче са пристигнали общо 300 спасени бежанци.

В четвъртък екипите на италианската брегова охрана са спасили повече от 500 бежанци от удавяне, плаващи във водите между Либия и Италия, като 146 бежанци са били извадени от спукана гумена лодка.

От Върховният комисариат на ООН за бежанците подчертават, че около 100 000 мигранти са пристигнали в Италия по вода от началото на годината, като от тях 25% са деца. 

Италия


Напиши коментар:


Публикувай