Last news in Fakti

21 Август, 2016 09:39 1 574 0

Филипините заплашиха да напуснат ООН

  • филипини-
  • оон-
  • критики-
  • организация-
  • родриго дутерте-
  • световна организация

Президентът Дутерте е възмутен от критиките, свързани с човешките права на престъпници

Филипините заплашиха да напуснат ООН - 1
Снимка Архив АП/БТА

Президентът на Филипините Родриго Дутерте заплаши, че страната може да се оттегли от Организацията на обединените нации, заради отправените критиките по повод честите убийства, извършени при полицейски акции в рамките на борбата с наркотрафика, съобщава Ройтерс.

В четвъртък експерти на ООН, в областта на човешките права, осъдиха методите на филипинските власти и призоваха за край на безразборните убийства и екзекуции. Според тях, на много от избитите не е било дадено правото на справедлив съдебен процес, или какъвто и да било процес.

Дутерте каза, че смъртта на тези хора не е била свързана с действията на полицията и призова ООН да проведе по-задълбочено проучване на ситуацията.

Президентът разкритикува организацията и нейните членове, включително своя близък съюзник - САЩ, като отбелязва, че ООН не изпълнява функциите си и "се притеснява за купчина кости от престъпници."

"Не искам да ви обидя, но може да се наложи просто да напуснем ООН. Защо трябва да слушаме тези глупаци ..?", заяви той в телевизионно обръщение.

Дутерте също така спомена възможността да бъде създадена алтернативна международна организация, в която да бъдат поканени Китай и други страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА