973 0

21 август: Светът в снимки

Снимки АП и Синхуа / БТА
Снимки АП и Синхуа / БТА
Милена Трачева

Традиционен моден спектакъл, с дрехи в стил Хан или Ханфу, се проведе в окръг Липин, в югозападната китайска провинция Гуейджоу. Облекло Хан стана много популярно през последните години в страната. То представлява официални тоалети, използвани по време на династията Хан. За да бъде ушита една такава дреха са необходими 2-3 пъти повече плат, отколкото за обикновена рокля или костюм.

Малкоро слонче Айо, което се роди на 3 август в зоологическата градина в Хале, Източна Германия, прекара неделята лудувайки в надуваемия басейн, който служителите на парка му подариха.

Сграда рухна в град Лахор, източен Пакистан. Най-малко петима души загинаха, а други осем бяха ранени, когато покрива на къщата се срутил върху главите на гостите, присъстващи на сватбена церемония.

Над 50 души загинаха в турския град Газиантеп, когато атентатор самоубиец се взриви в средата на сватбено тържество. Правителството обвини Ислямска държава, а по-късно президентът Ердоган заяви, че бомбата е била взривена от дете.

При поредната спасителна операция в Средиземно море бяха спасени десетки имигранти от Сомалия и Еритрея. Дървената лодка, с която се опитвали да достигнат европейските брегове започнала да потъва малко след като отплавала от Либия.

Около хиляда души излязоха по улиците на виетнамския град Ханой, за да вземат участие в тазгодишния прайд, който се проведе заедно с демонстрация за правата на човека.

Днешният неделен ден се оказа изключително благоприятен за водни спортове и забавления, особено за жителите и посетители на швейцарското градче Сион, където майстори по флайборд, кръстосваха водите на малко изкуствено езеро.Напиши коментар:


Публикувай