1 784 0

Жена от екипа на Клинтън работила в ислямистко списание

Хума Абедин и майка й са проповядвали тези, коренно различни от възгледите на Хилъри Клинтън

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Високопоставен член от щаба на Хилъри Клинтън близо едно десетилетие е била редактор в ислямистко списание, съобщи „Ню Йорк поуст“.

От 90-те години на миналия век до началото на този Хума Абедин е писала в саудитско радикално издание и е проповядвала тези, коренно различни от възгледите на Хилъри Клинтън, която се бори да стане първата жена президент на САЩ.

В статия, появила се на бял свят през 1996 година под заглавието „Правата на жените са ислямски права“, Абедин пише, че самотните майки, работещите майки и гей двойките не трябва да бъдат разглеждани като семейства.

През същата година майката на Хума Абедин, която е главен редактор на списанието, остро критикува Хилъри Клинтън и нейните „агресивни феминистки възгледи“. Според нея те не са ислямски и погрешно се фокусират върху овластяването на жените.

Абедин работи в списанието и в годините, в които то пише, че американците стоят зад терористичните атаки на 11 септември 2001 година. Година

„Ню Йорк поуст“ посочва, че е възможно Хилъри Клинтън да не е знаела за писанията, преди да назначи мюсюлманката за своя помощничка. От лагера на демократите отказаха коментар по темата.

САЩ


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай