22 Август, 2016 10:58 1 117 0

Половината от жертвите на нападението в Турция са деца

  • турция-
  • деца-
  • атентат-
  • газиантеп-
  • ислямска държава-
  • кюрди

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че „Ислямска държава“ стои зад атентата

Половината от жертвите на нападението в Турция са деца - 1
Снимка: БТА/ AP

Най-малко 22 от жертвите на терористичното нападение в турския град Газиантеп са деца под 14 години, съобщи „Гардиън“.

Броят на жертвите до този момент е 51, а десетки са ранените. Турският президент Реджеп Ердоган обвини джихадистката групировка „Ислямска държава“ за атентата. Турските власти обявиха, че 12-годишен атентатор-самоубиец се е взривил по време на сватба в южния турски град.

Огромна част от гостите на сватбата са били поддръжници на прокюрдската Демократична партия на народите (HDP). Според разследващите изборът на джихадистите не е случаен. Това е първият път, в който „Ислямска държава“ извършва етническо мотивирано нападение срещу цивилни в страната.

Властите работят по идентифициране на жертвите. Разследването е затруднено и поради факта, че убитите деца са без лични карти. Сред жертвите има и 3-месечно бебе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: