Last news in Fakti

22 Август, 2016 15:30 2 834 4

Иран се обиди на Русия

  • иран-
  • база-
  • русия

Русия използвала базата в Хамедан без предизвестие

Министърът на отбраната на Иран заяви, че Русия е използвала военната база в Хамедан без предизвестие, съобщи MEHR News.

“Руснаците са запалени по това да покажат, че са водеща сила и че могат значително да повлияят на тенденциите за сигурност. Те искат да покажат, че са ефективни в операциите си в Сирия. Така те ще си гарантират възможността да преговарят с американците и да участват в политическото бъдеще на Сирия.

Русия беше въвлечена в сирийската криза по настояване на сирийското правителство. На сирийците им липсваше департамент за въздушни удари, така че руснаците планираха да разположат част от въздушната си флота там. След краткото прекратяване на огъня обаче, САЩ, Саудитска Арабия и Катар започнаха да въоръжават терористите с модерно въоръжение.

С оглед  на терористичното предвижване в Сирия и нуждата от по-силно конфронтация с тях, руският въздушен флот имаше нужда от място за презареждане с гориво в по-тясна област. Следователно от там започнаха да използват базата в Хамедан. Ние не сме предоставяли базата на Русия за постоянно и руснаците не са тук, за да останат“, заяви Хюсеин Дехгхан.

В същото време от иранското външно министерство показаха недоволство от това, че Русия е разгласила полетите от иранската база. От там определиха този факт , като „един вид фукане и несъобразителност“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 имуноглоболин

    0 1 Отговор
    С една дума ,руснаците се затрудняват да бъдат ефективни срещу модерно оръжие и са доста ефективни срещу оръжие де моде!
  • 2 ОРЛО

    2 0 Отговор
    Т.Е. Министърът на отбраната на Иран заява, че САЩ, Саудитска Арабия и Катар въоръжават терористите с модерно въоръжение.

    Коментиран от #4

  • 3 Клатикурти

    0 0 Отговор
    Поварянето на една и съща лъжа няма да я превърне в истина. По категоричен начин са документирани действията на онези, които пречат на борбата с ИДИЛ и атакуват само и единствено техни позиции, тупайки се в гърдите. Диктаторът го е страх от моментът в който идил бъде победен и тупа топката максимално дълго, като обстрелва единствено тези, които реално са на фронтовата линия.
  • 4 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ОРЛО":

    точно така същото го твърди и путин ,както и ким чен ир от северна корея.значи е истина!