Last news in Fakti

22 Август, 2016 17:18 1 853 11

Киев иска арест за руския военен министър Сергей Шойгу

  • киев-
  • арест-
  • руския-
  • военен министър-
  • сергей шойгу

Обявени за издирване са и заместниците му, както и 10 руски генерали

Киев иска арест за руския военен министър Сергей Шойгу - 1

Главната прокуратура на Украйна обяви за издирване 18 високопоставени руски чиновници. Това са руският военен министър Сергей Шойгу, двамата му заместници Дмитрий Булгаков и Николай Панков, съветника на руския президент Сергей Глазьов и десет руски генерали. Това съобщи украинският главен прокурор Юрий Луценко по време на брифинг, директно предаван по телевизионния канал „112 Украйна“.

Луценко отбелязал, че прокуратурата подозира Шойгу и другите високопоставени чиновници в извършване на особено тежки престъпления към националната сигурност на Украйна, обществената сигурност и международния правен ред. Изброени са още престъпления като държавна измяна, създаване на терористични групи, пропагандиране на война, подготовка на агресивна война. Съответните призовки били доставени чрез електронна поща и фирми за международни куриерски услуги на адресатите още на 10 и 15 август.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    1 0 Отговор
    Успееех!!! Обадете се като ги заловите!
  • 2 Тошибиян

    1 0 Отговор
    Росенчо ти нема ли да кажеш че и ти ги издирваш хахаха
  • 3 Трит

    0 0 Отговор
    Ненормални
  • 4 Дебрите

    0 0 Отговор
    Кои са пе..расите, тези които ядат баницата или тези който я месят
  • 5 раптър

    0 0 Отговор
    На укрите периодично им става ту топло, ту студено!!! Да не стане така Шойгу да кацне в Киев и Марципанко да го посреща с цветя,а Турчин-ката да държи погача в ръце!!!Може и Яйценко с начервени устни.
  • 6 гост

    0 0 Отговор
    А те, като получили призовките, отговорили: ей сега, само да взема танка и идвам :)
  • 7 Пис

    0 0 Отговор
    А, ние трябва да искаме арест съд и присъда- намазване на топките и подпалване с бенгалски огън, на ония тук, които ни подариха златото на чужденци, седят и лапат пачки в постовете, а даже и не ходят на работа в парламента повечето, абе поне 50000 врагчета тук на власт! Ала кой? ченгетата не искат да ги арестуват, военните и те, правосъдието е то техни хорица назначено, тогава няма кой? Страстбург толерира всеки резидив, който съди държавата, но ако аз искам осъждане на резидив, Страстбург се изпарява даже и не иска да чуе. Комисията за защита на потребителите и тя си прави оглушки за куп неща. Албе няма ли да дойде един легион ангели да разстреля цялата пасмина накачулена по връзки тук и да ни освободи? Не ни трябват тия,ь нито джихадисти, нито фащисти, просто легион трансформърс да ни освободи!? ????
  • 8 Гост

    0 0 Отговор
    Голям смях е паднал в руският ген. щаб на армията. То е все едно Хитлер да прати призовки на ген. Патън, на ген. Монгомъри и ген. Жуков да му се явят ,за да може да ги съди за военни престъпления. Но ако украинците много настояват , то Шойгу и компания могат да ги посетят с "Белите Лебеди".
  • 9 гост

    0 0 Отговор
    В тая Украйна съвсем изперкаха вече, отдавна станаха смешни и жалки с подобни изказвания но на моменти дори граничат с невменяемост.
  • 10 СУСО

    0 0 Отговор
    КОМУНИСТИТЕ МНОГО ОТДАВНА СА ГО ИЗМИСЛИЛИ - "...КАЖИ НЕЩО, НО СИ КАЖИ ИМЕТО"! ТОВА Е СИГУРНО "ОГЛЕДАЛНАТА ДЕМОКРАЦИЯ"!
  • 11 zevs

    1 0 Отговор
    За какъв се мисли този прокърор!?Глупоста върви по хората,не по животните!?Съветниците зад океана са му дали акъл(като няма).По-голяма тъпотия не бях чел.
Новини по държави: