1 857 2

Европа обръща нова страница

Европейските лидери уважават решението за Brexit

Росен Стойчев

„Много хора смятаха, че след Brexit Европа ще стигне до края си, но случаят не е такъв.“ Това беше заявено от италианския премиер Матео Ренци, цитиран от „The Telegraph”.

Днес Ренци посреща канцлера на Германия Ангела Меркел и президента на Франция Франсоа Оланд за разговори, които трябва да изяснят единна стратегия за развитието на ЕС лед Brexit.

“Ние уважаваме избора на британските граждани. В същото време обаче, ние искаме да можем да обърнем нова страница за бъдещето“, допълни Ренци.

Франсоа Оланд заяви, че по време на разговори на самолетоносача „Гарибалди“ тримата лидери са се разбрали да задълбочат връзките в сферата на отбраната в ЕС.

„Вярно е, че Brexit доведе до несигурност. Факт е, че през второто тримесечие имаше забавяне на растежа. Важно е възможно най-бързо да премахнем всички неясноти“, заяви Оланд.

Италия

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • сноу
  Отговор
  1 22:22  22.08.16
  Много кратка реч са ти написали бе Ренцино...аха --да можеш да я прочетеш,че баба Смъркалана се чуди и тя коя страница да обърне..Хм... то Оланчето вече обърна страници и тефтери ,то дори не знае коя посока да хване...
 • mediator37
  Отговор
  2 08:46  23.08.16
  Унищожиха режима на Кадафи в Либия, който спираше африканските пълчища, унищожиха режима на Асад, който спираше азиатските пълчища, съзнателно циганизираха Европа. Сега с кахърни муцуни се мъчат да ни вдъхнат оптимизъм.

Напиши коментар:


Публикувай