1 925 6

Руският отговор

Руската следствена комисия разследва незаконните действия на Киев в източна Украйна

Милена Трачева

Руската следствена комисия е започнала наказателно дело срещу министъра на отбраната на Украйна Степан Полторак, както и срещу други високопоставени военни, сред които началника на Генералния щаб Виктор Муженко и командващия националната гвардия Юрий Алеров. Това гласи съобщение, публикувано на сайта на комисията в сряда.

Разследването е свързано с подозренията, че украинските служби използват забранени средства и методи за водене на война в югоизточната част на Украйна (член 356 от Наказателния кодекс).

Разследването на руските служби е разкрило, че Киев многократно е нарушавал примирието, сключено със самопровъзгласилите се Донецка и Луганска републики.

"Следствието разполага с достатъчно доказателства за незаконни действия срещу цивилното население, извършени с пряката заповед на висшето военно ръководство на Украйна — Министъра на отбраната на Украйна Степан Полторак, началника на Генералния щаб на Министерството на отбраната на Украйна Виктор Муженко, бившия командир на сухопътните войски на ВС на Украйна Анатолий Пушняков, действащия командир на сухопътните войски към ВС на Украйна Сергей Попко, командващия Националната гвардия на Украйна Юрий Алеров", се казва в съобщението.

Русия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кроко
  Отговор
  1 11:56  24.08.16
  Е дори и да е така, това не е ли въпрос на трибунала за военни престъпления?
 • мико
  Отговор
  2 12:32  24.08.16
  Както се очертава, санкциите срещу дикртурата ще останат дълго. Задушаващо дълго.
 • Гост
  Отговор
  3 13:16  24.08.16
  Явно трибуналът в Хага няма волята да разследва и съди в този случай. Интересно, защо ли ?!
 • Диди
  Отговор
  4 13:18  24.08.16
  Руски манталитет.За техните агресии какво да се каже,но те мислят,че във всяко отношение са прави.

  Коментиран от #6

 • Диди
  Отговор
  5 13:28  24.08.16
  Защото е нужен мирът в Украйна.Преди близо 2 години Меркел каза един израз на Мек Кейн,който искаше Америка да достави оръжие на Украйна за да си защитавали границата с Русия.Тя каза,,Не мога да си представя Украйна да воюва с Русия и победителя да бъде Украйна.Знаем защо.
 • Бай хой
  Отговор
  6 15:33  24.08.16

  До коментар #4 от "Диди":

  Дидке ми уточни кои са тези руски агресии че ми се губят нещо. Преди да се намесят краварите мирно бе по цяла Европа, нямаше войни и сепаратизъм нито в централна нито в източна . Агресията на сащ и нато съсипа и авторитета на ООН и на международният съд. Сега посягат нагло и на спорта видяхме как си позволиха отвличания насред Швейцария по отношение на ФИФА и изпълненията около олимпиадата в Бразилия. Затова и никой вече нито уважава нито обича институциите и службите на сащ. Само същества надяващи се на дивиденти безогледно пропагандират тероризъм и омраза.

Напиши коментар:


Публикувай