3 005 4

Край на заложническата драма в Москва

Има четирима заложници

Росен Стойчев

Мъж заплаши да взриви банка в центъра на Москва, съобщи „Интерфакс“.

Похитителят вече се предаде на полицията. Един от заложниците споделя, че той по-скоро е изглеждал като „отчаян човек“.  Кутията държана от него не е била взривно устройство.

Хронология на събитията:

Мъжът е на възраст от  55 години. Около врата му има окачена кутия с жици, която той заплашва, че ще взриви. Нападателят е взел четирима души за заложници.

Банката се намира на улица Никитска. Банката е обградена от силите на реда и следователи работят по случая. Трафикът в района е блокиран. Официални лица все още не са коментирали случая.

„ТАСС“ съобщава, че похитителят е освободил двама от заложниците. Нападателят е идентифициран като Арам Петросян. Той е роден през 1961 г. 

Петросян е записал видео обръщение, преди да атакува банката. В него той заявява, че причината за действията му са нерешени проблеми по несъстоятелност на физически и юридически лица. Петросян настоява да се признае концепцията за несъстоятелност на физически и юридически лица. Той настоява и за създаването на специалната институция по въпроса.

„Да го наречем болница за бизнесмени“, заявява Петросян.

Той е задържал трима служители на банката и един посетител. В момента той държи двама души. 

 

 

 

Русия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • антика
  Отговор
  1 21:03  24.08.16
  Он дурак! Банка не се обира с патлак! Да види как нашите мафиоти обират банка! Случаят с БалканБанк, КТБ и другите подобни с нагледно доказателство, колко лесно политиката може да обере банка! Ала не всекиму се позволява това....

  Коментиран от #2

 • ТОЮ
  Отговор
  2 22:26  24.08.16

  До коментар #1 от "антика":

  Прочети внимателно, ЗАЩО е влязъл в банката с предварително записано видеосъобщение!!! Тоя вече е бактисан и се е простил с близките си, сигурно вече раздават помен за него... Човека е бизнесмен, потънал в кредитно блато и е решил да действа отчаяно, защото и без това влиза за дългове в затвра, а семейството му ще бъде изклано веднага ако не успеят да върнат парите - това е положението с кредитните милионери! Живели са си добре, а после се е наложило да връщат пари ама АРМЕНЕЦ И ЕВРЕИН пари НЕ връщат! БАнките в Москва са територия на различни групировки и тея дни ще има яко натиск над някой депутат да въздейства, за да преустанови разследването и да не се души нататък... Живея в Москва и ги знам тея работи...
 • гост
  Отговор
  3 23:43  24.08.16
  Само като прочетох че е арменец и вече ми стана ясно защо е влязъл вътре.
 • до ТОЮ
  Отговор
  4 09:05  25.08.16
  Ти ли живееш в Москва бе???Кой знае от кое прашно село си.

Напиши коментар:


Публикувай