25 Август, 2016 07:39 1 325 1

Меркел: Да намерим нов баланс в ЕС

  • ангела меркел-
  • ес-
  • великобритания

Германският канцлер отново призова Великобритания да ускори излизането си от Съюза

Германският канцлер Ангела Меркел призова Великобритания да подаде официалното си заявление за напускане на ЕС във възможно най-кратки срокове, съобщи  Fox News.

Меркел заяви, че ЕС не може да си позволи да изчака времето, което е „нужно на Великобритания за взимането на решение относно отношенията, които страната иска да има със Съюза след излизането си от него“. 

По време на посещение в Латвия, тя припомни, че диалог за тези отношения не може да бъде осъществен, преди да се задейства Член 50 от Лисабонския договор.

„Намираме се във фаза на изслушване и разбиране. Ние трябва да се учим един от друг и да направим нов баланс в ЕС, който ще остане от 27 страни – членки. Трябва да решим какви ще са приоритети ни. На срещата в Братислава ще начертаем дневния ред  за бъдещето развитие на Съюза. Така ще продължим напред“, заяви Меркел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски

    0 0 Отговор
    Докато ЕС слуша САЩ, няма да има баланс.
Новини по държави: