26 Август, 2016 12:57 1 415 2

Турция обяви война на тероризма

  • бинали йълдъръм-
  • турция-
  • тероризъм-
  • война-
  • пкк-
  • сирия-
  • терористични атаки

Терористични организации искат да създадат държава в Турция и Сирия

Турция обяви война на тероризма - 1
Снимка АП/БТА

Турският премиер Бинали Йълдъръм обяви цялостна война на тероризма. Той заяви, че нацията ще "понесе своята болка и ще продължи да се бори срещу тероризма“, обръщайки се към неотдавнашното терористично нападение, извършено от обявената извън закона Кюрдска работническа партия (ПКК), в югоизточния град Джизре, пише "Хюриет".

Говорейки, по време на пресконференция с българския си колега Бойко Борисов в Истанбул, Йълдъръм обеща да се справи с всички атаки, насочени към страната, като каза: "Никоя терористична група не може да държи Турция в плен.“

"Нека нашата нация знае, че сме отворени за тотална и безмилостна война срещу тези терористични групи. Както бе казал Ветеранът (Мустафа Кемал Ататюрк) по време на Войната за независимост: "Независимост или смърт", заяви Йълдъръм.

Според него терористични организации (като ПКК и Ислямска държава) са насочили усилията си към създаването на своя държава в Сирия и Турция, но усилията им ще се провалят.

Той обяви, че "тези отвратителни хора" ще получат заслужен отговор на действията си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Суско jr

    1 0 Отговор
    Aха,Ердоган не е познал.Няма сравнение между ИД и ПКК.Първата е терористична секта,а ПКК единствено се бори срещу гоноцида на турската държава срещу кюрдите
  • 2 No fes

    1 0 Отговор
    Ей тия фесове и Левски и Ботев ги бяха обявили за терористи.
    И ония милион и половина арменски жени и деца и те бяха терористи.
    Мръсна сган която веднъж за винаги трябва да се нарита и да се дадат на поробените народи свободи.
Новини по държави: