1 076 2

Турция обяви война на тероризма

Терористични организации искат да създадат държава в Турция и Сирия

Турция обяви война на тероризма
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Турският премиер Бинали Йълдъръм обяви цялостна война на тероризма. Той заяви, че нацията ще "понесе своята болка и ще продължи да се бори срещу тероризма“, обръщайки се към неотдавнашното терористично нападение, извършено от обявената извън закона Кюрдска работническа партия (ПКК), в югоизточния град Джизре, пише "Хюриет".

Говорейки, по време на пресконференция с българския си колега Бойко Борисов в Истанбул, Йълдъръм обеща да се справи с всички атаки, насочени към страната, като каза: "Никоя терористична група не може да държи Турция в плен.“

"Нека нашата нация знае, че сме отворени за тотална и безмилостна война срещу тези терористични групи. Както бе казал Ветеранът (Мустафа Кемал Ататюрк) по време на Войната за независимост: "Независимост или смърт", заяви Йълдъръм.

Според него терористични организации (като ПКК и Ислямска държава) са насочили усилията си към създаването на своя държава в Сирия и Турция, но усилията им ще се провалят.

Той обяви, че "тези отвратителни хора" ще получат заслужен отговор на действията си.

Турция

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Суско jr
  Отговор
  1 13:45  26.08.16
  Aха,Ердоган не е познал.Няма сравнение между ИД и ПКК.Първата е терористична секта,а ПКК единствено се бори срещу гоноцида на турската държава срещу кюрдите
 • No fes
  Отговор
  2 18:37  26.08.16
  Ей тия фесове и Левски и Ботев ги бяха обявили за терористи. И ония милион и половина арменски жени и деца и те бяха терористи. Мръсна сган която веднъж за винаги трябва да се нарита и да се дадат на поробените народи свободи.

Напиши коментар:


Публикувай