27 Август, 2016 11:43 1 291 0

Тераза Мей активира Brexit без гласуване

  • тереза мей-
  • brexit-
  • гласуване

Това заявяват източници от британския парламент

Британският премиер Тереза Мей не планира да подложи на гласуване в парламента решението на Великобритания за излизане от ЕС, съобщи The Telegraph.

Противниците на Brexit твърдят, че референдумът е консултативен метод и резултатите от него трябва да бъдат гласувани в парламента. Според информация на британското издание Мей може да задвижи Член 50 от Лисабонския договор без вот в парламента.

Някои политически фигури в страната вече призоваха гласуването да се използва като инструмент за спиране на Brexit. Според вътрешни източници обаче, Мей смята, че „Brexit значи Brexit” и решението трябва да бъде изпълнено.

„Г-жа Мей е напълно категорична, че британският народ е направил своя избор. Сега тя ще се заеме с процедурата по изпълнението на решението“, заявява анонимен източник от „Даунинг Стрийт“.

Адвокати вече са заявили Мей, че като премиер тя има правото да активира Член 50 за излизане от ЕС.

 

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: