Last news in Fakti

27 Август, 2016 14:33 889 1

ЕК: Ние се придържаме към споразумението с Турция

  • ек-
  • придържаме-
  • споразумението-
  • турция

Изказването е в отговор на коментара на премиера Борисов за опасност от нова вълна от бежанци към Европа

ЕК: Ние се придържаме към споразумението с Турция - 1
Снимка: БТА

Европейската комисия се придържа към своите задължения от споразумението за мигрантите с Турция и се надява на същото и от турската страна, заяви представителят на ЕК Александър Винтерщайн, цитиран от АНСА, в отговор на коментара на премиера Бойко Борисов в Истанбул за опасност от нова вълна от бежанци към Европа, ако не бъде изпълнено условието за безвизово пътуване на турските граждани в ЕС, съобщи БНР.

Следващият доклад за напредъка на Анкара по пътя към либерализацията на визовия режим се очаква през септември, напомни друг представител на Еврокомисията - Наташа Берто:

През последните два дни делегация на високо равнище от експерти от Европейската служба за външни действия и Генералната дирекция за външни отношения са на посещение в Турция за разговори за членството в Европейския съюз и либерализацията на визовия режим. Резултатите от тези работни срещи ще бъдат включени в септемврийския доклад.

Според заключенията от досегашните доклади Анкара трябваше да покрие още пет критерии, като един от тях - Споразумението за реадмисия, вече е влязло в сила, уточни Берто. Основна пречка в преговорите обаче остава преразглеждането на антитерористичните закони, към което турските власти подхождат

Днес предстоят разговорите между премиера Борисов и германския канцлер Ангела Меркел с акцент върху мигрантския проблем, а на 2 септември Меркел ще се срещне с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в Берлин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    0 0 Отговор
    Да бе визи ама кой ги дава Тиквата и Меркел ли или ще питат и австрийци,чехи,унгарци и поляци?

    Я им скръцнете със зъби на фесовете да си налягат шалварите,че едно ембарго ще фалира окончателно и без това скапаната им държава.