27 Август, 2016 18:34 2 197 2

Австрия иска нова форма на сътрудничество с Турция

  • австрия-
  • жан - клод юнкер-
  • турция

Австрийският премиер атакува Жан - Код Юнкер

Австрийският премиер Кристиан Керн заяви, че иска сътрудничество с Турция, въпреки напрежението, което възникна между двете страни, съобщи „Ройтерс“.

„В сферата на имигранционните и икономическите проблеми, аз виждам Турция като партньор, който не искам да загубим. Ние просто имаме нужда от нова форма на сътрудничество“, заяви Керн.

Той разкритикува председателя на Европейската комисия Жан – Клод Юнкре, който заяви, че замразяването на преговорите за членството на Турция в ЕС „би било непродуктивно“.

„Ако обещаеш преговори на Турция, както направи Юнкер, и в същото време заявиш, че тя не може да е член така или иначе, това е неразумна позиция, както за турците, така и за европейците“, заяви Керн.

Той допълни, че не смята забраната на носенето на бурки би било уместна мярка за интеграцията на имигрантите.

Австрия вече на няколко пъти заяви, че е против членството на Турция в ЕС. От там дори поискаха замразяване на преговорите. За това и отношенията между двете страни са обтегнати.

Австрия планира и нови мерки за ограничаването на имигрантите на своя територия. Засилен и пропусквателния контрол. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гтр

    2 0 Отговор
    Естествено тези не подлежат на интегриране!!! Вода и олио не могат да се смесят поне не и дълготрайно. Тези недорасляци, които мислят, че това може да стане съсипват живота и на едните и на дргите! Толкова векове опит в тази насока и не вдяха, че не се получава !?
  • 2 шшш

    0 0 Отговор
    могат да живеят заедно, докато останат само бурки...
Новини по държави: