1 914 2

Австрия иска нова форма на сътрудничество с Турция

Австрийският премиер атакува Жан - Код Юнкер

Росен Стойчев

Австрийският премиер Кристиан Керн заяви, че иска сътрудничество с Турция, въпреки напрежението, което възникна между двете страни, съобщи „Ройтерс“.

„В сферата на имигранционните и икономическите проблеми, аз виждам Турция като партньор, който не искам да загубим. Ние просто имаме нужда от нова форма на сътрудничество“, заяви Керн.

Той разкритикува председателя на Европейската комисия Жан – Клод Юнкре, който заяви, че замразяването на преговорите за членството на Турция в ЕС „би било непродуктивно“.

„Ако обещаеш преговори на Турция, както направи Юнкер, и в същото време заявиш, че тя не може да е член така или иначе, това е неразумна позиция, както за турците, така и за европейците“, заяви Керн.

Той допълни, че не смята забраната на носенето на бурки би било уместна мярка за интеграцията на имигрантите.

Австрия вече на няколко пъти заяви, че е против членството на Турция в ЕС. От там дори поискаха замразяване на преговорите. За това и отношенията между двете страни са обтегнати.

Австрия планира и нови мерки за ограничаването на имигрантите на своя територия. Засилен и пропусквателния контрол. 

Австрия

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гтр
  Отговор
  1 19:29  27.08.16
  Естествено тези не подлежат на интегриране!!! Вода и олио не могат да се смесят поне не и дълготрайно. Тези недорасляци, които мислят, че това може да стане съсипват живота и на едните и на дргите! Толкова векове опит в тази насока и не вдяха, че не се получава !?
 • шшш
  Отговор
  2 21:35  27.08.16
  могат да живеят заедно, докато останат само бурки...

Напиши коментар:


Публикувай