28 Август, 2016 10:56 1 675 1

Бежанският щурм към Германия продължава

  • бежанци-
  • щурм-
  • германия

Страната очаква 300 000 имигранти през тази година

Бежанският щурм към Германия продължава - 1
Снимка: БТА/AP

Германия очаква около 300 000 бежанци да влязат в страната през тази година, съобщи Би Би Си.

Това бе заявено от шефа на федералния офис за имиграцията Франк – Юрген Вийзе пред „Билд ам Зонтаг“. Той е сигурен, че броят на пристигащите ще остане в тази бройка и няма да има повишаване.

През миналата година страната прие над 1 млн. имигранти от страните от Близкия Изток. Според германското вътрешно министерство около 390 000 души са подали молба за убежище през първите 6 месеца на тази година. Все още обаче не е ясно колко от тях са пристигнали през 2015 г.

Вийзе заявява, че германското правителство ще направи опит да въведе колкото се може повече от бежанците на пазара на труда. Според него интеграцията на тези хора в германското общество „ще отнеме много време и ще струва много“.

Според последни проучвания над половината германци не одобряват имиграционната политика на канцлера Ангела Меркел. Расте и подкрепата за радикални групи срещу имигрантите.

През вчерашния ден една такава група направи протест на Бранденбургската порта.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да ама не

    2 0 Отговор
    -Г-жо Меркел на границата имаме много бежанци?
    -От Сирия ли? Пуснете ги !
    -Не, германци, искат да излязат!
Новини по държави: