28 Август, 2016 11:39 2 130 2

Втори дефект за два дни на нов самолет

  • самолет-
  • полет-
  • япония-
  • mitsubishi regional jet

За втори пореден ден новият самолет Mitsubishi Regional Jet (MRJ) на производителя Mitsubishi Aircraft Corporation даде дефект. Този път проблемът е дефект в координационната система на машината. Той е бил отстранен и машината е излетяла от Нагоя за Хокайдо, където е трябвало да вземе пътници, които да превози до Вашингтон. Но по време на полета до Хокайдо отново е възникнал проблем с координационната система и машината се е върнала обратно в Нагоя. Самолетът се проверява от специалисти и се установяват причините за дефекта.

MRJ е първият пътнически самолет, който японците разработват за последния близо половин век. Той беше официално представен през октомври 2015 г. Машината може да изпълнява полети на дължина от 1800 до 3700 км.

MRJ е представен в няколко модификации. MRJ 70 е с капацитет 78 места, а MRJ 90 – 92 места. Работи се и по създаването на конфигурация за 100 места. Към момента Mitsubishi Aircraft Corporation има поръчки за 407 броя самолети. Доставките трябва да започнат през 2018 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор
    Като не могат да правят самолети що се пънат?То да не е да нагъваш "оригами".Американци,руснаци,французи и германци правят самолети.Японците да купуват и да си летят,а не да рискуват живота на стотици пътници.То и колите им са така.Иначе са много надеждни и качествени,а постоянно са с някакви дефекти и все в сервизни акции.
  • 2 Кико

    0 0 Отговор
    След 10 г, ще правят най-добрите самолети в света, също както сега правят най-добрите коли, мотори, компютри и т.н.