Last news in Fakti

28 Август, 2016 19:33 842 0

Полша иска Европейски съвет за сигурност

  • полша-
  • ес-
  • европейски съвет за сигурност

Варшава подкрепя идеята на Германия и Франция

Полският външен министър подкрепи предложението на Франция и Гемрания за създаването на Европейски съвет за сигурност, съобщи АП.

Идеята беше предложена от външните министри на Германия и Франция – Франк – Валтер Щайнмайер и Жан – Марк Еро. Съветът трябва да разглежда външните и вътрешните проблеми на сигурността в Европа.

Витолд Вашчиковски подкрепи идеята след среща с двама си колеги в германския град Ваймар. Срещата беше по повод 25-та годишнина от формирането на т.нар. „Ваймарски триъгълник“.

Те призоваха и за „по-гъвкав“ Европейски съюз. Той трябва да отговаря на амбициите за интеграция на всички страни – членки. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: