1 225 1

29 август: Светът в снимки

29 август: Светът в снимки
Снимки АП и Синхуа / БТА
Милена Трачева

Китайските рибари вече започнаха трескава подготовка за новия риболовен сезон, тъй като тримесечната годишна забрана за риболов в Жълто море и Бахайския залив приключва на 1 септември.

Бразилският сенат започна изслушването на отстранения от длъжност президент – Дилма Русеф в четвъртия ден от процеса по нейното отстраняване. За да я подкрепят, пред сградата на Сената се бяха събрали множество демонстрантите, които скандираха окуражителни лозунги. Прочувствената и силно емоционална реч, която Русеф произнесе бе част от последния ѝ опит да се защити и да запази властта си. След това тя започна да отговаря на въпросите на сенаторите, като този процес може да продължи цял ден. Очаква се гласуването за нейното отстраняване да бъде взето късно във вторник или рано в сряда.

Общински работници в узбекистанската столица Ташкент почистват района на площад Независимост, като част от подготовката за празненствата, с които страната ще отбележи Деня на независимостта си. Денят на независимостта се празнува на 1 септември всяка година от 1991 г. насам.

Природонаучният музей в австрийската столица Виена днес съобщи, че е възстановил бивни и други кости на мамут, за който учените предполагат, че е принадлежал към изключително рядък вид. Останките били намерени от строителни работници, докато работели по участък от новостроящата се магистрала северно от столицата Виена.

Вековна църква в американския град Филаделфия изгоря почти до основи заради пожар, започнал от мазето на сградата. Огнеборците успяха да овладеят бушуващите пламъци след няколко часа. Властите разследват причината за пожара, която според някои е умишлен палеж.

Самолет, тип "направи си сам" направи първият си тестов полет над Нейпървил, западно предградие на американския град Чикаго. Самолетът е направен от авиоентусиаста Дейвид Ху, който е част от цяла общност от хора, споделящи страстта към самолетите.

Виетнам избра своята Мис Виетнам за 2016 г. Победителка в конкурса стана млада красавица от Ханой. За короната се надпреварваха тридесет момичета от цял Виетнам, които парадираха със своята външна и вътрешна красота. Финалът на тазгодишния конкурс се проведе в град Хо Ши Мин за първи път от 14 години насам.

Повече от 300 диви елена бяха убити от мълния в южната част на Норвегия, съобщиха норвежките власти, заявявайки, че това е най-големият подобен инцидент, известен до момента.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • лекарите в стационара
    Отговор
    1 22:07  29.08.16
    Егааааааааати!!! 300 елена??!!!

Напиши коментар:


Публикувай