888 0

Тийнейджърка в Германия обвинена за връзки с ДАЕШ

На момичето са повдигнати обвинения в опит за убийство и връзки с терористи

Тийнейджърка в Германия обвинена за връзки с ДАЕШ
Снимка Архив АП/БТА
Милена Трачева

Германската прокуратура е повдигнала обвинения срещу тийнейджърката, която намушка полицейски служител в Хановер. Властите заявиха, че нападението е свързано с терористичната групировка Ислямска държава, съобщава Дойче веле.

16-годишното момиче от марокански произход бе обвинено в опит за убийство и подкрепа на терористична организация от германски съд в понеделник.

Прокуратурата заяви, че момичето, назовано от медиите като Сафиа С., е било вдъхновено от ИД за нападението над полицейски служител на жп гарата в Хановер на 26 февруари.

Полицията арестува Сафиа С. след нападението, в което служителят бе сериозно ранен. В изявление, прокурорите заявиха, че са задържали и Мохамад Хасан К. - 19-годишен германец от сирийски произход, който знаел за плана, но не е съобщил за престъплението.

Властите съобщиха, че по време на разследването е установено, че момичето е "прегърнало идеологията на радикалния джихад от чуждестранната терористична групировка Ислямска държава".

Следователите са открили, че Сафиа С. е пътувала до Истанбул през януари, за да се срещне с хора свързани с ИД. Тя е имала намерение да премине в Сирия, но е била възпрепятствана, след като майка й се намесила и я върнала обратно в Германия.

Германия


Напиши коментар:


Публикувай