30 Август, 2016 11:32 3 325 17

В Северна Корея екзекутираха двама души със зенитно оръдие

  • северна корея-
  • екзекуция-
  • зенитно оръдие-
  • ким чен-ун-
  • лидер-
  • пхенян

Екзекуциите са били извършена в Пхенян

В Северна Корея екзекутираха двама души със зенитно оръдие - 1
Снимка: БТА/ AP

В Северна Корея бяха екзекутирани високопоставени служители по заповед на Ким Чен-ун, съобщи агенция „Korea Joongang“.

Бруталното убийство е извършено във военна академия в столицата Пхенян, като за целта е използвано зенитно оръдие.

Убити са Хуанг Мин, бивш земеделски министър, и Ри Йун-ин, заемащ висока позиция в министерството на образованието. Причина за заповедна е неподчинение.

Ако информацията е достоверна, то това ще е първата екзекуция – наредена от Ким Чен-ун – за лица извън Корейската работническа партия или военния кръг.

Корейската агенция съобщава, че екзекуциите са били извършени в началото на този месец.

От встъпването си на власт през 2011 година Ким Чен-ун е наредил серия от екзекуции на военни и членове на партията. През месец декември 2013 година нареди убийството на своя чичо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 1 Отговор
    Добре де, толкова ли не се намери един дето да му види сметката на тоя малоумен Ким. Със сигурност там има много хора, които не са съгласни с методите на управлението му и такива които постоянно трябва да са нащрек за да не стъпят накриво(според разбиранията на вожда за това). Всеки, който си позволи някаква критика или несъгласие рискува да бъде убит веднага, без никакъв съд, всички които мислят различно от дебелака във всеки един момент може да го отнесат. Ми да се организират и да го ликвидират, и без тва са затънали до ушите в глад и мизерия.
  • 2 Между редовете

    1 0 Отговор
    госта коментирал под мен.Как може да си толкова наивен и така сляпо да вярваш на всичко? Не ти ли минава през ума, че се пишат такива лъжи, за да се настройва обществото в отделните държави срещу "диктатора Ким"?

    Коментиран от #4

  • 3 Между редовете

    1 1 Отговор
    Ако не си някакъв сорсоиден, който заработва на всеки коментар, то тогава много жалко за теб, че си толкова наивен.Всъщност не знам кое е по-лошо, да си наивен или продажен сорсоиден.
  • 4 Гост2

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Между редовете":

    какъв е мотивът на когото и да било да настройва хората срещу лидера на Северна Корея?!Защо мислиш,че всеки гледа да се измъкне от там?Защо високопоставени служители при първа възможност бягат в Южна Корея(последен пример е посланика на С.Корея в Лондон).Защо спортистите на С. Корея са най-нещастните по първенствата,защото ако не вземат злато ги пращат по лагерите затова!
  • 5 Петър Кимонов

    1 0 Отговор
    Еееех! Кога и при нас ще стане това...
  • 6 Между редовете

    1 0 Отговор
    До N4, как какъв е мотивът, ти малоумен ли си или на такъв се правиш? По твоята логика, ще кажеш, че и срещу Русия няма защо да джавкат, питай какъв е мотивът да плюят срещу Русия :) Не може да си такъв дебил, явно само се правиш на олигофрен.Иначе се вижда, че запада затяга обръча около Русия, сега опитва и около Китай.Скоро ще има "айде всички срещу Северна Корея", а реално - да притиснат Китай.

    Коментиран от #8

  • 7 раптор

    1 0 Отговор
    Скапаните американци с тяхното ембарго им разгониха фамилията на корейците! Откачиха напълно! Малка страна като Корея да свърши наравно във война с НАТО, дори и с подкрепа на други си е доста изморително и после да продължава да си държи позицията, докато е е почти напълно изолирана от света е геройство! Нямаше да са такива прошляци, ако краварите не ги побъркваха!
  • 8 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Между редовете":

    Навремето гитлер така затягаше примката около врата на руснаците и както затягаше, затягаше и ... Та сега краварите вървят по стъпките на наполеоне и гитлер. Резултата е предизвестен.

    Сега в България ако вържат на дулата на оръдията тиквун, костов, р.овч., и яне и каракачана и валерката и цацарката и апартамента следващите ще си помислят дали ще грабят и разпродават. Но те се чувстват безнаказани и оправдават престъпленията си нагло с това че и предните били крали.
  • 9 капитен

    0 0 Отговор
    е тва' е немат заради ембаргото немат паре за въжета и ги гърмат соръдия!
  • 10 Трол

    0 0 Отговор
    Ха, в началото на годината тука имаше тема как лудия с щурата прическа вързал за едно оръдие чичо си, генерал. После си направим заря с него. Ама накрая човечеца го показаха жив. То бива да ни обработвате, като стек на барбекю, демокрация ко да прайш, ама прекалявате бе журналята.То за този изтрещелия обработка не ни требе, оти си го знаем, ще е крейзи. Насочете усилията в друга посока, не ви ли учат в "Америка за България"?
  • 11 еон

    0 0 Отговор
    Ааа, сложили са един батут отдоле и са ги карали да скачат, че да попаднат в обсег или са ги потфъргале неколко човека...
  • 12 Фронто

    0 0 Отговор
    Утре и в Москва.
  • 13 Фронто

    0 0 Отговор
    Дори няма значение дали е истина.Самият факт на дпускането еоценка на режима.Присъда е!
  • 14 ****

    0 0 Отговор
    Елементарна логика. Става ако си тръгнал на лов за вещици, ако е 15-ти век и се казваш Томас де Торквемада.
  • 15 КингКонгЮн

    0 0 Отговор
    Якооо, тия знаят как да се забавляват хаха.
  • 16 До Госта 1

    0 0 Отговор
    А някой в България да се е вдигнал? Иначе кви ли не ги пишат да има четене...
  • 17 doncho

    0 0 Отговор
    Абсолютно глубпости.
    Това са измислени от Южнокорейски власти за описаване,като че ли С.Корея е зверско.
Новини по държави: