Last news in Fakti

30 Август, 2016 13:36 845 0

Атина и Анкара не са говорили за предаването на избягалите войници

  • гърция-
  • турция-
  • военни-
  • войници-
  • преврат-
  • никос кодзиас

Този проблем ще бъде решен в гръцките съдилища

Атина и Анкара не са говорили за предаването на избягалите войници - 1
Снимка: БТА/ AP

Гръцкият външен министър Никос Кодзиас е заявил, че той не е говорил с турския си колега Мевлют Чавушоглу за предаването на осем турски войници, избягали от страната след преврата. 

„Не, защото ние обяснихме от началото на турците –  че този проблем ще бъде решен в гръцките съдилища въз основа на гръцката и европейската практика, като се вземе предвид дали те са били и до каква степен членовете на преврата“ – казал Никос Кодзиас, цитиран от в. Български новини.

Според него, в момента турските военни са проучвани заради техното искане за предоставяне на политическо убежище.

По този въпрос решение може да има в рамките на няколко седмици, или два до три месеца. По-рано беше съобщено, че Турция е изпратила до Гърция искане за екстрадиция за избягалите военни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: