30 Август, 2016 23:00 2 397 17

САЩ се подготвят за доминация във въздуха

  • сащ-
  • самолет-
  • доминация-
  • изтребител-
  • програма-
  • ввс

Как ли ще изглежда следващият американски самолет?

САЩ се подготвят за доминация във въздуха - 1
Снимка: Northropgrumman

Военновъздушните сили на Съединените американски щати се подготвят за доминация във въздуха през следващите години, пише Defense News.

Американските военни правят анализи и ще започнат изграждането на боен изтребител от следващо поколение, но са изправени пред няколко въпросителни.

Основната въпросителна е дали да бъде създаден усъвършенстван самолет или интегриран такъв със системи, които включват и бойни дронове.

Американците търсят продължение на многоцелевия стелт изтребител Ф-35, а програмата е наречена „Next Generation Air Dominance“ (Следващо поколение на въздушна доминация). Военновъздушните сили се надяват да имат летящ прототип през следващото десетилетие.

Бригаден генерал Алексус Гринкевич заяви, че реалистично да се мисли за следващия властелин във въздуха към 2028 година.

Все още не е ясно дали новата гордост на американците ще е в графа „изтребител от шесто поколение“ или нещо съвсем различно.

Гринкевич заяви, че все още е рано да се говори за външния му вид, но според него системите на самолета няма да приличат на традиционните такива.

Не се изключва и възможността самолетът да не е типичен изтребител. Според военните специалисти американците ще заложат на интегрирана система от летателни машини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Dominator

    0 0 Отговор
    Пак ще отидат много милиарди на вятъра.
  • 2 американски гении

    1 0 Отговор
    Струва ми се че САЩ няма да доживеят новия самолет, Русия и Китай ще им видят сметката много преди това, още догодина.

    Коментиран от #3

  • 3 руски дурак

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "американски гении":

    И какво ще става до година.Китай и СССРще направят гигантски 100 годишен скок в развитието си и ще унищожат владетелите на света.Що си толкова тъп бе говедо.Знаеш ли ,че от 60 год. до сега няма свален американски самолет във въздушен бой.След 4 месеца ще настъпи новата година.Дано сме живи да видим кака първобитните ще унищожат белита хора.

    Коментиран от #6, #8, #14

  • 4 Хсха

    0 0 Отговор
    На прима виста се сещам за един свален ф 117 стелт от сърбите преди 16 години, ама вервай си...
  • 5 да бе

    0 1 Отговор
    СССР виждаше сметката на САЩ до година-две бая дълго време. Какво стана видяхме. Не че не се е случвало първобитни да унищожат бели хора, ама обикновено става обратното.
  • 6 до Руски Дурак

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "руски дурак ":

    Уточни се кои, и на кое казваш бяло. Щото жълтите вече имат много технологии, а най важното и големи ресурси, като материали и човешка ръка.
  • 7 незнайко

    1 0 Отговор
    Интересно, руснаците до 2028 година ще спят ли? Видяхме как реагираха американците на кораба, над който прелетяха руснаците. Съжеляваха, че са се родили. Никой в момента няма техниката, която притежават руснаците. Не е важно количествота а качеството.
  • 8 Сибирь

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "руски дурак ":

    Ти в ред ли си? Виетнамците им късаха задниците , а след тоя позор пиндосите вниават с кой се заяждат
  • 9 onq s konq

    0 2 Отговор
    И как предлагаш да бяха реагирали американците от кораба ?Да го свалят и да започне 3-тата война заради кухата тиква на руския пилот ли?А как реагираха руснаците когато Турция им СВАЛИ РЕАЛНО самолета?Или само ти знаеш че имат "най-добрата военна техника",но не и те?А даваш ли си сметка че една съвременна война ще значи края на света преди да гориш от желание изтока и запада да си премерят потенциала на оръжията ?Друг е въпросът че вероятно няма какво да губиш...

    Коментиран от #11

  • 10 Дзин

    0 0 Отговор
    Дроновете ще видят сметката на пилотираните самолети,то и сега се вижда накъде върви бъдещето.
    Битката ще е между по-сръчните оператори на дронове,или пък ако се хакнат от някой,или ел.магнитен пулс.
  • 11 европеец

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    е как да го свалят, като от самолета им спряха тока на целия кораб?! с автомат предлагаш да стрелят по свързвукови бомбардировач?! пък и на какво основание да правят нещо - те в черно море са на гости, за какво "сваляне" говориш изобщо?! пилот им показа мястото им - години наред ги обучават да работят с високотехнологичен кораб, идва един самолет и ...... тока спира...... е, как да го свалят? с пистолет? с М-16? в най-добрия случай с някоя по-голяма картечница? срещу самолет, който може да ги атакува от 200 км? ама ти сериозно ли?! много добре ги разбирам насраните хамериканци - осъзнаха че са беззащитни. осъзнаха че стане ли нещо - просто умират. дори няма да имат шанс да демонстрират на какво са ги обучавали всичките тези години - просто умират. затова толкова хора подадоха рапорти - не им се умира

    а това за статия - колко пъти сме чували вече подобни изказвания и какво? накрая се отделят едни лярди долари, години "разработване", правят нещо което изглежда супер яко и ..... има характеристики изостанали с 20-тина години. защо този път да е по-различно? не съм забелязал някакви изменения във воените им компании или пентагона - пак ще крадат пари, нищо ново под слънцето
  • 12 Д'Мин

    1 0 Отговор
    Че те американците си я имат доминацията, що се пънат още?

    Коментиран от #13

  • 13 КТК

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Д'Мин":

    Имат таратанци! В цифри може ама технологично - нанайци!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ники

    1 0 Отговор
    Интересно ми е само едно. Защо спорите за неща които са ясни ?
    Американските самолети са назад от руските и това е признато от редица експерти и то не само руски , а и американски. Руската бойна техника няма аналог и няма да има в близките 10 години. Интересно ми е Сащ с какви пари ще усъществят проекта си след като дъжат 24 трилиона долара на Китай , а и затъват в дългове със всеки изминал ден все повече и повече. Предполагам сте наясно , че балона подържан от Сащ толкова години наред в едно време ще се спука и до там.

    Коментиран от #16

  • 16 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ники":

    Е как с какви? Ще си напечатат! Той Федералният резерв е за това - от хартия прави пари. Въпросът е докога Светът ще позволява необезпеченият $ да е водеща световна валута, курсът му да се поддържа изкуствено на база игри между САЩ и арабите и от това да е зависим целият свят.
    Въпрос на време, желание и възможности.
  • 17 misli posle govori

    0 0 Отговор
    Американците разработват нов тип самолет с кодово име SR-7200, наскоро бях гледал в сп. Аеро. Спецификации и тестови чертежи на самолета, към 2030г. се предвижда да бъде безпилотен със скорост от 7800км/ч, оборудван с хибридни двигатели от ракетен тип, възможно е дори горивото да е водородно, което ще ползва.Съвременните самолети достигат 2650-2850км/ч.Според разчетите за наличните вражески ПРО- ще е напрактика безпомощен да достигне и унищожи подобна машина.Времето за оперативен удар по вражески обект в рамките до 1 час над всеки враг на САЩ и съюзниците им. Ще се работи по възможност за излитане от самолетоносач, клас Нимиц. Доколкото знам в момента има 6 опериращи самолетоносача в състава на военномосрските сили на САЩ от този тип.Най-близкият оперира в Средиземно море т.н 5-ти американски флот
    В момента пишете глупости Ф-22 Раптор е самолет за "измитане на въздушното пространство" единствен от пето поколение, въпреки кусурите му по-добре е руска машина да не му се изпречва на пътя му поне от 500-600км разстояние. Може да унищожава различни цели основно въздушни обекти, както и елементи от ПРО, преди изобщо да бъде засечен в обхвата на радарите им посредством работата на т.н "тесен радио-локационен лъч".Този самолет обича "тишината" и напуска боя без да включва радио-локационните си сензори.