30 Август, 2016 22:06 1 412 2

Анкара обидена на Вашингтон

  • турция-
  • анкара-
  • вашингтон

Турция иска гаранции за изтеглянето на кюрдите

Анкара обидена на Вашингтон - 1
Снимка: БТА/AP

Външното министерство на Турция определи коментарите за турската операция срещу кюрдите в Сирия като „неприемливи“, съобщи „Дейли Сабах“.

В свое изявление от там настояват Вашингтон да гарантира придвижването на кюрдските сили на изток от Ефрат. От там заявиха, че все още не са се съгласили на трайно прекратяване на огъня с кюрдските отбрани за народна отбрана.

Министерството призова и американския посланик в Анкара Джон Бас. Анкара твърди, че антитерористичната операция в Сирия ще продължи, докато не бъде елиминирана всяка терористична заплаха за страна. От там свързват кюрдските милиции с ПКК. По-рано от Пентагона заявиха, че сблъсъците с кюрдите са неприемливи.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ко ко

    0 0 Отговор
    И кой сега е по- големия партньор на саща, че не стана ясно!?
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Май и те не знаят кой им е партньор, накрая руснаците ще заритат всички наред и тва ще им е цялата работа, и без тва отдавна си го търсят здравия бой, и САЩ, и Турция.
Новини по държави: