740 0

Елитът на Републиканската партия ще гласува за Хилъри

Повече от 110 консервативни републиканци обявиха, че няма да подкрепят Тръмп

Елитът на Републиканската партия ще гласува за Хилъри
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Поне 110 републикански лидери няма да гласуват за Доналд Тръмп на предстоящите президентски избори в САЩ. Това показва анализ на в. „New York Times“.

В даден момент много традиционни републиканци достигнаха своята точка на пречупване.

В продължение на месеци консервативният елит на Републиканската партия бе замлъкнал, следейки издигането на Доналд Тръмп.

Отегчени и ядосани от гръмките и бомбастични изказвания на Тръмп, неговото надменно поведение и липсата му на лоялност към партията, традиционни републиканци до голяма степен стояха настрана от първичните избори.

Сега обаче, когато Тръмп официално бе избран за кандидат на републиканците, все повече и повече сигурни гласове започват да се оттичат в канала и все по-голям брой партийни членове, закърмени с идеите на Републиканската партия започват да разчупват мълчанието: Те не могат и няма да гласуват за Тръмп през ноември.

Сред високопоставените членове на партията, които окончателно са обърнали гръб на своя кандидат, са настоящи и бивши членове на Конгреса, губернатори и високопоставени длъжностни служители от администрацията на Ррепубликанската партия. С мъка тези истински републиканци са заявили, че ще гласуват за Хилъри Клинтън.

В началото на август 50 изтъкнати експерти по сигурността от партията описаха Доналд Тръмп като некомпетентен да ръководи страната.

САЩ

Напиши коментар:


Публикувай