Last news in Fakti

1 Септември, 2016 03:20 6 487 4

Защо толкова много хора прикриват уеб камерата си?

  • камери-
  • уеб-
  • прикриване-
  • марк зукърбърг-
  • фбр

Заплахата е реална

Защо толкова много хора прикриват уеб камерата си? - 1
Снимка: БТА/ AP

Шефът на ФБР го прави. Марк Зукърбърг го прави. Те параноични ли са? Не, заплахата е реална, пише в. „Зюддойче цайтунг“.

„Защото видях една персона, която е по-хитра от мен, да прикрива камерата си“, е цитиран да казва шефът на ФБР Джеймс Комни по време на разговор през април в един университет. Малко по-неохотно и Марк Зукърбърг показа на обществеността, че облепя камерата на лаптопа си. Когато Foto-App Instagram празнуваше 500 милионния си потребител, на една снимка с шефа на Facebook, се видя, че лаптопът му е с облепена камера. Значи Комни и Зукърбърг го правят. За това има две причини. 

Първо, много хора не са особено внимателни, когато става дума за уеб камерата им. Второ IT-специалистите успяха да премахнат всички защитни механизми. Едно изследване на университета в Калифорния показва, че много малко хора забелязват синята светлина, която сигнализира, че камерата е включена. IT-експертите много пъти доказаха, че камерата може да бъде активирана от разстояние. Те казват, че тайните служби имат достатъчно ресурси, за да следят през уеб камерата. За престъпниците е по-трудно. Софтуерът за това може евтино да се закупи. Той струва между 50 и 1000 евро. 

Всъщност, за да се предпазвате от подобни посегателства, е просто. Една пощенска марка върху камерата ще свърши работа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЮююБряяяя

    0 0 Отговор
    Ми да гледат бе... извадил съм го и ще го разклатя при поискване от отсрещната страна - по интернета ни могат да го захапят, ни да го оближат!
  • 2 еврика

    0 0 Отговор
    Бай Шиле: В Русия съм, в Русия съм... !!!
    :)
    А вие, какво очаквате, кой седи зад Гугъл, Фейсбук, Инстаграм, Покемон Го и т.н.
    Колко е странен света, едно време са държали хората в робство чрез липса на информация и познане, а сега обратното контролират и държат в робство чрез бърз и безграничен достъп до информация и познание !
    Мдаааа !!!
  • 3 gost

    0 0 Отговор
    А на телефоните си дали прикриват камерите тези кавали ...
  • 4 Спазмалгон

    0 0 Отговор
    Човек винаги плаща дан за действията си, рано или късно!