Last news in Fakti

2 Септември, 2016 04:45 20 844 60

Ф-35 не може да победи Су-35 във въздушен бой

  • ф-35-
  • су-35-
  • тайфун-
  • сащ-
  • русия-
  • бой-
  • изтребител-
  • въздушен бой

Американският изтребител няма шанс

Ф-35 не може да победи Су-35 във въздушен бой - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският изтребител Ф-35 не може да победи във въздушен бой руския Су-35 „дори и след милион години“. Това заяви Джъстин Бронк от британския Институт за отбрана и изследване на сигурността (RUSI), цитиран от „Бизнес инсайдър“.

Специалистът по въздушни боеве е на мнение, че при директен сблъсък американският изтребител – чиято програма струва на Щатите близо 1 трилион долара – няма никакъв шанс срещу руския, както и срещу европейския изтребител Тайфун.

Това обаче не е новина за US военновъздушните сили, които са разработили Ф-35. Той не е създаден за близки въздушни боеве с вражески самолети.

Тайфунът и Су-35 са много по-маневрени и лесно биха унищожили Ф-35. Съотношението тяга-тегло на руския самолет е много по-пригодно за близки боеве, отколкото това на американския. Су-35 може да се издигне вертикално много по-лесно и е по-маневрен.

В крайна сметка малките крила и дизайн, насочен повече към стелт технологията, отколкото към кинематиката, правят Ф-35 аутсайдер при евентуален въздушен бой.

Трябва ли американците да са притеснени от този факт? Анализаторът Джъстин Бронк посочва, че цялата идея на Ф-35 е да не се стига до въздушен близък бой. Стелт самолетът е създаден за далечно проследяване и е оборудван с усъвършенствани ракети.

Нито Су-35, нито Тайфунът, ще забележат Ф-35, докато той не е близо до тях. Американският самолет е пригоден за конфронтации отвъд визуалния обсег, а не за близък бой.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ****

    10 30 Отговор
    *аси руската хибридна царевица! Т.е. пропаганда!
  • 2 Шъ ГУ духат

    31 16 Отговор
    Къде и кога не са се у.ирали? Ракетни двигатели дямат и купуват Руските РД-180 сглобявани от времето на СССР. Но те за тях и днес са все още недостижими. Космическата станция е Руска и те ходят там с компромис нищо че я наричат Интернашънал - и тя е Руска. Във Корея ядоха баница, във Виетнам пак баница в Ирак 1991 у бре де бре спряха по средата в Афганистан Ирак Либия Сирия бомбят да ама войска йок. А всеки солдатин знае че твоят рубеж е там където чупика на войника ти е стъпил и го контролира. Втората световна една трета от вермахта охранява Тила от Запад. Америка извърши десант без артилерийска подготовка а бомбардирочиците им летяха без прикритие с изтребители. Та дори всеки войник и курсант от България знаят и пеят " Артилерио чест ти се пада да удариш врага първа ти" ама янките защо ли на друго се надяват и разчитат. Омекнаха още на D-day и още ближат рани. И днес са са същите кифли както преди.
    Ббакупуват
  • 3 ASD

    40 13 Отговор
    СУ-35 има 6 -ШЕСТ радара с антенни решетки, които правят кръгов обзор. СУ-35 има вградена система за радиоелектронно заглушаване на радари "Хибини". СУ-35 вижда без проблем Ф35 на голямо растояние. Ф35 все още не е готов , но се очаква да може да носи ракети въздух-въздух.
    Най-далекобойните ракети произведени в САЩ са с радиус 120км. Руските които СУ-35 може да носи са с радиус 240 километра.

    Далечен бой ли?
  • 4 Бай Хой

    25 7 Отговор
    То че ще е бой, бой ще е и няма да е само далечен а ще е и голям пердах, и всички знаем кой ще го яде.
  • 5 Бай Хой

    17 3 Отговор
    А дори и не споменават за сравнение с пак фа. Май си знаят мястото и баламосват само просещите непеончета.
  • 6 Ракетата

    6 29 Отговор
    Изобщо не са ти ясни нещата, ама хич. :) Ракетите РД-180 могат и се ползват само от САЩ, дори се изработват от техни специалисти. Тези двигатели се използват само за ЕДИН тип ракети, а след 2018 вече се спира използването им, защото САЩ си изработват техни много по-добри. Самите ракети които се връщат на платформата от които са изстреляни, да уточним на частната фирма на Ийлон Мъск, Спейс Екс, руснаците дори не са сънували такава технология, дори държавна.

    Коментиран от #49

  • 7 намбър уан

    11 39 Отговор
    Русофлилистична пропаганда, точно, както едно време, комунетата са си същите болни мозъци.
    Ф-35 ще изпраска поне 20 Су-35 и ще пита за още.
    САЩ са номер 1 и винаги ще бъдат!
    Ф-35 е 5 - то поколение самолет, от който американците имат около 100 бройки, а пияните колхозници имат само един прототип на самолет 5-то поколение, щото олигарсите трябва да си купуват яхти, а бачкерите не могат без 1 литър водка на ден.

    Коментиран от #10, #60

  • 8 гост

    23 5 Отговор
    Брей, колко фанатизиран американофил, защо ли.......Пък още догодина ще ги видим твоите любимци срещу пияните колхозници, какво ще направят, най-много да напълнят памперсите те друго не могат.
  • 9 ники

    27 2 Отговор
    Много ми е интересно как , различни хора се изказват без да се зачетат в статията . Западняк пише , че при близък бой Ф-а няма шанс , и веднага се изливат някакви помии къде на американофили къде на други , как Ф-а ще смачка Су-то . Направо смях в залата. Хора вместо да се кланяте на руска или американска политика разсъждавайте трезво. При това в крайна сметка става дума за мерене на ....... между двете големи военни сили. Третата сила няма и да я споменавам -Китай. Така или иначе тази надпревара никога не е спирала , просто се замазват очите на хората с някакво си разоръжаване което също беше една голяма лъжа. Никой никога не си е унищожавал стратегическите оръжия , освен нашата пиклива от страна на политиката държавица(тоест поне това което имахме де).
  • 10 Тошибиян

    18 3 Отговор

    До коментар #7 от "намбър уан":

    Бе то западняк учен ти казва че ф нема шанс срещу су обаче ганьо дате не е виждал на живо ф или су си знае саш та саш хаха
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Бай хой

    12 5 Отговор

    До коментар #12 от "иван":

    Иване ивданеее.... В статията се говори за най новите хамерикански изстребители ти едни си знаеш едно си баеш. Да те отворя, тия тъпотии само те излагат.

    А за спейшълистите по долу рд180 не са ракети а ракетни двигатели. Тия ракети които са уж за многократно ползване все още не могат да се използват и еднократно и са твърде миниатюрни. А за тия хамерикански ракетни двигатели които дори и не са произведени как разбрахте че са по добри от Китайските или от индийските например. До колкото знам дори и Северна Корея има по добри от краварските. Нито сащ имат и една десета от стоте бройки ф358 както се изходи един капацитет по долу нито пък това ще ме стопли по някакъв начин.

  • 14 Ярослав Станчев

    25 2 Отговор
    Накрая ще излезе,че е толкова "Стелт" колкото и Ф-117.И някой,като сърбите,ще го свали с руски радар и ракета от 1982г.Иначе и на децата е ясно,че е мега-гига яката технология неземна.
  • 15 Бахви

    5 2 Отговор
    Пак агенция ЕЖК.Станахте един парцал като Ви купи Свинята.
  • 16 стоян георгиев

    1 6 Отговор
    голяма новина еи,разузнавателен самолет нямал качествата на изтребител :)!

    Коментиран от #19

  • 17 111111

    14 4 Отговор
    Американците си го получиха, понеже все са разбирачи и се месят навсякъде! Шепа некадърници са заблудили, че Ф35 е №1!
    ХА ХА ХА - чиято програма струва на Щатите близо 1 трилион долара – няма никакъв шанс срещу руския, както и срещу европейския изтребител Тайфун.
  • 18 Иво

    11 1 Отговор
    Стратегиите на двете страни са много различни. Американците избягват пряка конфронтация (дог-файт) с врага и предпочитат ракети с дълъг обхват в комбинация със "стелт" и единна система за комуникация м/у отделните родове войски. Руснаците пък са мнение че такава конфронтация е неизбежна и че "стелт" не е непреодолима. Руснаците разработват нискочестотни радари от ВС насам, и постиженията им в тази област са сериозни. Ф35 е част от сложна система и не може да се разглежда като отделен компонент, или да се сравнява с други такива. Идеята за ф35 е много по-различна от тази на су35. Ако успееш да извадиш ф35 от естествения му хабитат, става лесна плячка. Но това може да се пробва само в реални военни условия. Надявам се да не се стига до там.

    Коментиран от #45, #58

  • 19 някой

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    Разузнавателен самолет??????
    Деске образовай се малко.По твоята логика американците освен разузнавателни самолети друго нямат.
  • 20 cornholio

    3 11 Отговор
    Два различни класа самолети... много обичам такива малоумни сравнения. Я сравнете с F-22 другари путлеристи...

    Коментиран от #25

  • 21 Ник

    12 1 Отговор
    Така е! -Нищо ново под слънцето. По всички авиошоута руснаците наблягат на маневреността на изтребителите си и никой не оспорва превъзходството им в този сегмент.
    И за незапознати е видимо с просто око, чие е превъзходството.
    Единственият шанс на всички останали е да притежават ракети, които не пропускат целта, но нека не забравяме, че руснаците също работят усилено по въпроса
  • 22 Ole

    0 8 Отговор
    Много жалка "статия". Те двата самолета са различен клас, какво сравнявате?!? Все едно да сравнявате спринтьор и маратонец, две несравними неща. Много несериозно!
  • 23 Д'Мин

    8 2 Отговор
    И двата са многоцелеви изтребители, какъв различен клас! Вероятно предимството на Ф35 ще е ДВБ. Ако не успее обаче от първия път, жална му майка. А пост 16 е безсмислено да го коментирам!
  • 24 гост

    12 8 Отговор
    Докато спорите за глупости като хлапета , градът Ню Йорк стана с по-голям БВП от цялата "великата" Руска Федерация , а Гугъл струва повече от целия руски държавен сектор (включително петролни и газови компании). Кога най-после ще се запитате защо руснаците не се хвалят с неща които движат света напред , като IT индустрия , комуникации , ВЕИ и т.н. , а си знаят само да се пъчат като селски бабаити с оръжия които най-вероятно никога няма да използват , но изсмукват над една трета от и без това мижавата им икономика .

    Коментиран от #52

  • 25 ЗХИ

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "cornholio":

    гледайте филма на Дискавъри , в който ги сравняват . тогава сам ще проумеете кой е по по най !
  • 26 ооооооо

    4 6 Отговор
    еее, какъв кеф за мурзилките с тоя СУ35, а?
  • 27 onq s konq

    6 6 Отговор
    А сега на трудно разбиращите ще обясня нещата по лесно/поне според мен/ разбираем начин:Първо трябва да се абстрахираме от НЕВОЛЕН НЕТОЧЕН ПРЕВОД на български журналисти,коментиращи английска статия,а още по-важно-НА ЖУРНАЛИСТИ,КОМЕНТИРАЩИ СТАТИЯ УМИШЛЕНО ИЗБИРАТЕЛНО И ВАДЕЩИ ФРАЗИ ОТ КОНТЕКСТА НА НАПИСАНОТО С ЦЕЛ ПРОПАГАНДНО ИЗОПАЧАВАНЕ НА СМИСЪЛА Й.А ето го и простия пример:При битка между двама боксьори-единият с висок ръст и дълги ръце а другият с по-нисък ръст и респективно с по-къси ръце ,естествено е първият да търси БОЙ ОТ РАЗСТОЯНИЕ,докато вторият ще се стреми ДА СКЪСИ ДИСТАНЦИЯТА.А в зависимост от това кой от двамата ще успее да наложи своя стил на игра,се определя и крайният резултат.Е същото е и при тия два самолета с РАЗЛИЧНА КОНЦЕПЦИЯ на бой.А иначе заглавието на статията си е чисто спекулативно,защото след "Ф-35 не може да победи СУ -35" е премълчана добавката "В БЛИЗЪК БОЙ"...по обективни причини:)
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Читател

    13 3 Отговор
    Малка неточност: радарът на Су-35 твърдо открива малоразмерна цел (или слабоотразяваща) на 400 км, докато F-35 "вижда" до 200 км. Подобно е съотношението и при ракетите въздух-въздух - Су-35 поразява цел на 400 км, а F-35 на 250. Има и други фундаментални разлики.

    Коментиран от #59

  • 30 Димитър Колев

    4 1 Отговор
    Не е сигурно че няма да го забележат, браво кончев заслужи си надницата пак......
  • 31 911

    13 4 Отговор
    един веселяк по долу писал че БВП на Н.Йорк и Епъл мепъл били по големи от Русия ,а бе то доскоро се цитираше че и Калифорния е с по-голям БВП от Русия ,но пустата му калифорния взе че фалира официално м.05.2016г., както между впрочем още 35 американски града.А що се отнася до БВП на САЩ-то Н.Рубини нобелов лаурет по икономика /американец/ заяви че реалната икономиката на САЩ днес е с размерите на бананова република обаче без банани .Толкова за хартиеното облигационно величиеан САЩ.
  • 32 Carfen

    4 0 Отговор
    Сега американците боен изтребител или дрон с пилот са направили?
  • 33 Шъ Гу Духат

    9 2 Отговор
    До "Ракетата" прав си че Риснаците не са сънували ракетите на Спейс Икс защото тя още я няма. Вчера изгоря на старта във Флорида. Ти виж днес научи нещо повече по сънищата на американците. А между сънищата и реалността американеца скоро ще лет със Руският екипаж тези дни. И това е вече със години. И космическата станция е на Русия. Какво все още е американско? Русия е все още в колониялен статус от 1991 г. Без своя конституция, без свое правителство, без свои закони, без своя банка, без своя самостоятелна икономическа, финансова, вътрешна и външна политика. Но въпреки това Русия е страшна и такава каквато е. Можеща. Силна и не победима. Да, днес се гаврят с нея, санкции, G7, Олимпиади, газови потоци. Да не е съпоставима със Щатите но и с това което разполага при тези условия я прави достойна за уважение и се съобразяват с нея. Да пожелаем успех на Русия в изборите и скорошно въстановяване на националната им независимост и суверенитет. СЛАВА РОССИИ!

    Коментиран от #34

  • 34 тет

    5 11 Отговор

    До коментар #33 от "Шъ Гу Духат":

    човече, пий си хапчетата и се завий. икономиката на Русия е ня 14 място в света тази година, около 15 пъти по-малка от САЩ и примерно 14х в сравнение с ЕС. колкото до големите им постижения - всички космически технологии са от 60те години и са надеждни просто защото са няма напредък, все пак лада нива още се продава и има хора, които я купуват.
    нека първо направят един хладилник, пералня или тостер поне.
    Слава России, крим ваш итн... но си стойте в евразия, не посягайте на Запад
  • 35 Мммм

    4 1 Отговор
    Читател отговори точно и ясно с цитат от тт-характеристиките на двата самолета не като посто на Оня с коня с късите и дългите ръце и високия и ниския. То тука май висок с дълги ръце и голяма подвижност е СУ-шката. Що се отнася до Раптора и той не е много над СУ 35, и е доста под новият модел ПАК Т 50, и другото Раптора не е в масово въоръжение във ВВС на САЩ, докато 35-цата е масов самолет.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Шъ Гу духат

    9 2 Отговор
    До "Ракетата". За сънищата де. Да ти светна нещо че да тъ сабуда. Щатския ШАТЛЕ дет съ пънаха не създаден и летя без екипаж и кацна успешно от Руският екип на Глеб Лозино Лозински. Не е сън гледай го на Ю ТУБ. Лозински създаде и космически апарати които да летят в космоса да вършат своята дейност и да се връщат на своя айродром. Тази Мунчо /от Под игото / нека се запознае с тези факти и тогаз да киха американските сънища. Много са назад твоите хора момче. Бедна ти е фантазията колко са напред братята руси. С десетилетия. Тук дето сега го мътят твой тя IT и др. Русите го демонстрираха на яве 1980 г. Виж за Борис Чертог също . Той издате два тома за руското ракети строене и американците го поканиха в Ню Йорк лично да им кихне нещо. Много има да бъхтят американците. Но пък са номер едно на демагогиите и пропагандата. Ама има все още и такива дето им вярват.
  • 38 Гост

    9 2 Отговор
    Хаха руските технологии били от 60-те но до мебдунардоната космическа станция се лети само с руски ракети за които НАСА си плащат. Модерната Фалкон 9- американска преди няколко дни се взриви при излитане от космодрума като загроби и израелски спътник на борда за 139 милиона долара. Та незнам дали не ги е яд американците , а израелците са им направо бесни и искат ущърб за пропуснати ползи освен основната сума за спътника.
  • 39 ВайВай

    10 2 Отговор
    Кога ли някой надрусан чичосамовец или пиян до козирката руснак ще натисне червеното копче че да се свършва... Такова уродливо същество като Хомо неСапиенс не заслужава да мърси и изразходва ресурсите на една планета! АНАТЕМА!
  • 40 kcaniba

    4 4 Отговор
    пияните до козирката ватници са мачкали , мачкат и ше мачкат с консервите си, които летят в космоса, плават в най-дълбоките океани най дълго време))) консервите и и партенките им - ала БУЛАВА, САРМАТ и ТОПОЛ М, насират цялото високотехнологично ФАЩ и остальная сволоч!!!!!!
    Така че, редно е и изостанал пиян руски саолет 4 поколение, да унищожи в 100 пъти по скъп амерски от 5-то поколение ;)
  • 41 С главна букви РУСИЯ

    11 7 Отговор
    Без РУСИЯ и България нямаше да я има днес.Слава РОССИИ ! Удачи вам братци а потом и нам.

    Коментиран от #51

  • 42 СССР

    10 6 Отговор
    Руското Оръжие е единственото противодействие срещу робовладетелите! С каквото и да ни въоражат американците го взимам при нужда, започвам да се бия на страната на Русия!
  • 43 Чичо Доктор

    2 12 Отговор
    Да верват си на глупостите завалийте, да се успокояват, че още не могат да построят самолет 5-то поколение.
    Истината е съвсем друга: Су-35 няма никакъв шанс с-у F-35.
  • 44 Авиаторът

    8 3 Отговор
    То и Ф-117 стелт беше невидим, но сърбите не знаеха това, и взеха че го свалиха със старите съветски ракети С-200 и "Нева". Тотален провал беше, САЩ бяха принудени да спрат експлоатацията на този щурмови самолет, който трябваше да лети до 2025 г, с опция до 2035 г. Тогава сърбите свалиха поне два стелта. И навигацията им толкова струва, помним как американските самолети атакуваха по грешка български обекти, когато нападаха Сърбия. Цялата ПВО система на България беше изключена, за да не обстрелват поради грешки радарите ни с ракети 'Харм'! В Белград бомбардираха Китайското посолство, с лазерно насочвани авиобомби - грешка, имали проблем с картите... Да се чудиш как ще навигират с Ф-35 и Ф-22 и къде ще пускат бомби по грешка. Но сърбите показаха колко невидим е стелта - радарите на Су-35 ще го открият рано, и тогава... бум!
  • 45 Цанко

    4 9 Отговор

    До коментар #18 от "Иво":

    Егати, дебилизма на боярьшниците е безграничен! С 300 и 400 станаха за смях в Сирия, израелските Ф 35 минават през тях, като през отворена входна врата! Такива а им и самальотите на пияните ватенки!

    Коментиран от #46

  • 46 Селянин

    9 2 Отговор

    До коментар #45 от "Цанко":

    От самолети не разбирам, ама да ми обясняват някой хора как най-задлъжнялата страна в света била номер 1....айде стига....

    Коментиран от #47

  • 47 Селянин

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Селянин":

    По грешка е отговор до теб.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Artur

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ракетата":

    Те руснаците не бяха сънували и "Спейс Шатъл" .....и тя беше авангардна технология , беше мчневероятно чудо на техниката и мисълта ..за един приятел питам : какво стана с тази програма ? Баце , защо не проумееш , че не всичко е толкова просто и елементарно ? То ако не знаеш американците са създали химикалка , която пише в космоса , пише в състояние на безтегловност и тази уникална програма е струвала на американския данъкоплатец скромните 20 милиона долара ...когато се похвалили на руснака с това велико постижение руснака скромно отговорил : а у нас есть карандаши ! И тази ракетна програма баце на ще е "дим без огън" ..нещо подобно като рекламирания руски пътнически самолет , който щял ..в бъдеще време да завладее пазара ...хайде остани със здраве !
  • 50 Наблюдател

    3 5 Отговор
    Трябва да си пълен малоумник за да вярваш, че държава, която не може да произведе и един свестен телефон може да произведе и върховен самолет. А също така да мислиш, че при съвременен конфликт изтребителите ще си бият един с друг както по време на ВСВ.

    Коментиран от #55

  • 51 Българин

    5 4 Отговор

    До коментар #41 от "С главна букви РУСИЯ":

    България съществува векове преди да се появи Русия и ще съществува векове след като руската кочина се разпадне!
  • 52 Варна

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    От 33 година насам САЩ предизвикват 3 световни икономически кризи понеже финансовата им система и долара са кухи структури.
    Скоро ще предстои следващата, поредна криза, световна пак от същото място. Американската икономика се държи основно на спекулативните им пазари и неистовият глад на шепа алчни хора. САЩ поддържат ниски данъчни разходи, но понеже не могат да компенсират необходимите количества приходи не спират да печатат пари, чиято бройка вероятно знае само Форд Нокс. Тази страна внсяка година заседават два пъти за поредната емисия дългове и измислят нови числа в математиката. Единствената причина да се мълчи за скапаният долар е това, че Руснаци, Китайци, Садитска Арабия и още множество държави са си вкарали парите в американски дългови ценни книжа. - Обезценката им заради фалшивата американска валута ще доведе до обезценка на дълга. - Това е единствената причина доларът да продължава да съществува. Това обаче не решава проблема и постоянното емитириане на разходи ще доведе до опредният цикъл на фалити
  • 53 Средна възраст

    3 0 Отговор
    Относно стелт технологията!Самолетът е трудно забележим,а не невидим!И то за радар с определена честота.Има уикипедия и статии !И първият закон на Нютон!
  • 54 Марони

    1 4 Отговор
    Американския самолет е на светлинни години пред руския,технологочно.Затова струва и двойно спрямо СУто.
    Те до края на 80те.руските хвътчила още бяха с аналогови уреди.
  • 55 Марони

    2 2 Отговор

    До коментар #50 от "Наблюдател":

    Ма то малоумието вБГ е национален спорт.Затова само злобари и оплаквачки наоколо.
  • 56 А руският

    0 0 Отговор
    - съвсем.
  • 57 нНн

    1 2 Отговор
    Абе велики са братята, ама да не се стига до пряк сблъсък, че тогава им лъсва цялото величие! Колкото и войни да са водили без сериозен западен съюзник все са ги загубили, а ПВС успяха да я загубят даже като съюзни на САЩ и Британия, и я загубиха от НАС!!!
    Великите им танкове се отчетоха с резултат в Ирак 0:700 поне на късмет да бяха поразили някоя западна кошница ама технологичната пропаст е като между запорожец и мустанг! А страхотните им радари на шпионския кораб не баха засекли "тогоански овцевоз" та сега разузнават черноморското дъно!!!
  • 58 Луцифер

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Иво":

    Един много точен коментар
  • 59 МЧиликов

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Читател":

    Нищо вярно няма,радарите на су35 могат да видят само голямоплощни самолети.
  • 60 Наблюдател

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "намбър уан":

    Те и на прашката мога да "залепят" едно 5 или 6 поколение. Може ф 35 и да е 5 или 6 поколение но е превъзхожда останалите от руското 4 поколение.